ABD ve Rus istihbaratı'ndan Ankara'da kritik görüşme

Türk istihbarat kaynakları, Milli İstihbarat Teşkilatı ev sahipliğinde Ankara'da CIA ve Rus Dış İstihbarat Servisi arasında bir görüşme yapıldığını bildirdi. CIA Başkanı Bill Burns ve Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Naryshkin görüştü.

ABD ve Rusya arasında Ankara’da önemli bir görüşme yapıldı.

Türk istihbarat kaynakları, CIA ve Rus Dış İstihbarat Servisi arasında bir görüşme yapıldığını bildirdi. CIA Direktörü Bill Burns ve Rus Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin görüşmesinin, Milli İstihbarat Teşkilatı ev sahipliğinde yapıldığı belirtildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, görüşmeyi teyit etti. Altun, “Görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili görüşmelerde hiçbir şekilde bir müzakere olmayacağını kaydetti. Yetkili, CIA Direktörü Burns’ün Rusya'nın nükleer silah kullanmasının sonuçları ve stratejik istikrarda gerginliğin tırmanmasına yönelik mesaj ileteceğini kaydetti.

Görüşmede CIA’nın Rusya'da tutuklu bulunan Amerikan vatandaşları konusunun da dile getireceği de aktarıldı. Görüşmeden Ukrayna’nın haberi olduğu da vurgulandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise görüşmenin ABD’nin isteğiyle yapıldığını açıkladı. Peskov, görüşmenin içeriğine dair bilgi paylaşmayacağına işaret etti. Peskov, ABD’nin aksine müzakere yapıldığını söyleyerek “Müzakereler, ABD tarafının inisiyatifiyle yapıldı” dedi.

Rusya’nın özel harekâtından 2 ay sonra iki ülke arasında pilot takası yapılmıştı. Rusya’da tutuklu bulunan ABD’li eski Deniz Piyadesi Trevor Reed, ABD’de hapis cezası verilen Rus pilot Konstantin Yaroşenko ile nisan ayında Türkiye’de takas edilmişti.

# abd # rusya # cia # Milli İstihbarat Teşkilatı