Erdoğan: ''Türkmen gazının nakli için çalışmaya başlamalıyız''

Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Cumhurbaşkanları, üçlü zirvede bir araya geldi. Zirvenin ana gündem maddesi, Türkmen gazının dünya pazarına taşınması oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkmen doğal gazının batı pazarlarına nakline yönelik çalışmalara artık başlamamız gerekiyor." dedi.

Avaza Liderler Zirvesinin birincisi, Türkmenistan’da yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov’un katıldığı üçlü zirvede, iş birliği ve dayanışma mesajları öne çıktı.

Zirvenin ana gündem maddesi, Türkmen gazının dünya pazarına taşınması oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmen gazının batı pazarlarına nakline yönelik çalışmalara bir an önce başlanması gerektiğini söyledi.

Zirve kapsamında, Türkiye-Azerbaycan ve Türkmenistan arasında ticaret, enerji, ulaşım, bilim ve kültür alanlarında 5 iş birliği anlaşmasına da imza atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vizelerin kaldırılması ile üç ülke arasında ticaret hacminin artacağını söyledi. Orta Koridor vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçlü zirve öncesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Alyiev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile ikili görüşmeler yaptı. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

# türkiye # Azerbaycan # türkmenistan # cumhurbaşkanı # üçlü zirve # iş birliği anlaşması