Erdoğan'dan Fransa'ya Lafarge tepkisi

İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Fransızlara bu olayı defalarca anlattığını ancak anlamadığını belirterek "Macron'a da bunları anlattım. Fransa Parlamentosu'nda Macron'a Lafarge'nın hesabını sordular" dedi.

umhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Mecidiye Kasrında İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Toplantısı’na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünyada yalan, üretilmiş ve maksatlı haberlere en çok maruz kalan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini belirterek, "Dijital terör sadece demokraiye, toplumsal barışa değil, onlarla birlikte milli güvenliği de açık tehdit oluşturmaktadır." dedi. "Fransız çimento devi Lafarge'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine nasıl destek verdiğini, yardımcı olduğunu, onlara tüneller açmak suretiyle oralarda nasıl mikserlerle betonlar döktürdüğünü anlattığımda bunu Fransızlar anlamıyordu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fransa'nın Başkanı Sayın Macron'a bunları anlattım. Şimdi Fransa parlamentosunda Macron'a Lafarge'nin hesabını sordular. Şu anda gündemdeki en önemli konulardan biri hale geldi" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"DİJİTAL TERÖR MİLLİ BİRLİĞE TEHDİTTİR"

- İletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte bilgiye, habere ulaşmak kolaylaşırken, insanların hakikatle bağı ise giderek zayıflıyor. Haber kaynaklarının çeşitlenmesi, medyanın, özellikle sosyal medyanın günlük hayatımızda daha fazla yer edinmeye başlaması, pek çok avantaj yanında beraberinde hayati riskleri de getirmektedir. Bilgi kirliliği ve dezenformasyon, bu tehditlerden en fazla öne çıkanlardır. Maalesef bugün yalan, sahte ve çarpıtılmış haberler sebebiyle dünyada milyonlarca insan mağduriyet yaşamaktadır. Hiçbir sınırın, ahlakın, etik değerin, otokontrolün olmadığı bu mecralar bir iletişim aracı olmaktan ziyade, insanları düşmanlaştıran, kutuplaşmayı artıran, nefret ateşini körükleyen birer operasyon aygıtına dönüşmüştür. Dijital terör sadece demokraiye, toplumsal barışa değil, onlarla birlikte milli güvenliği de açık tehdit oluşturmaktadır. 
- Dezenformasyonun, hibrit savaş kapsamında sık başvurulan araçlardan biri haline geldi. Türkiye olarak bu gerçekle siyasetten diplomasiye, kamu düzeninden toplumsal olaylara kadar pek çok alanda sıkça karşılaşıyoruz. Dünyada yalan, üretilmiş ve maksatlı haberlere en çok maruz kalan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Bunu uluslararası kurumların yaptığı araştırmalar da ortaya koyuyor.
# cumhurbaşkanı erdoğan # Fransız Lafarge # daeş # ekonomi kripto para