ABD'den Asya-Pasifik'te Uzay Kuvvetleri kışkırtması

ABD, Çin'i kuşatmak için Asya-Pasifik'teki provokasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Pentagon'un bölgede Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kuracağını duyurdu. Çin ve ABD savunma bakanları Kamboçya'da buluştu. Pekin, Tayvan'ın kırmızı çizgileri olduğunu konusunda Washington'u tekrar uyardı.

Asya-Pasifik'te hem saha hem de hava gergin. Çin'i kuşatmayı amaçlayan ABD bölgeyi silahlandırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Asya-Pasifik'te Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kuracak.

ABD'den yapılan açıklamada, "Çin ve Kuzey Kore'nin balistik füze tehditlerine karşı ABD savunma kapasitesini artıracak" denildi. 23 Kasım'da yapılacak tören ile komutanlığın faaliyete başlayacağı belirtildi.

Pentagon, Hint-Pasifik Komutanlığı'nın bölgeye sevk edildiğini açıklarken Kamboçya'da önemli bir görüşme yapıldı. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği ASEAN'ın toplantısı için Kamboçya'da olan Çin ve ABD savunma bakanları bir araya geldi.
Görüşmeyi ABD istedi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin (LOOYD OĞSTİ) ve Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe'nın bu yılki ikinci yüz yüze buluşmaları oldu.

Austin görüşmede Çin Ordusu'nun Hint-Pasifik bölgesindeki "artan varlığından" rahatsız olduklarını söyledi. Tayvan üzerinden Pekin'in Tek Çin ilkesini hedef alındı. Austin "statükodaki tek taraflı değişikliklere karşı" olduklarını iletti.

Çin Savunma Bakanı Wei ise ikili ilişkilerin gelişiminde sorumluluğun ABD'de olduğunu kaydetti. Tayvan'ın Çin-ABD ilişkilerinde kırmızı çizgi olduğunu vurguladı. Tayvan'ın Çin'in iç meselesi olduğunu, ABD'nin müdahale hakkı olmadığını hatırlattı.

# Asya-Pasifik # çin # abd # Tayvan