ABD Kongresi'nde kriz! Çözüm 20 “Trump’çı asi”de

ABD Kongresi çalışamıyor. Çünkü Temsilciler Meclisi’nde 11’inci turunda da çoğunluk sağlanamadı, başkan seçilemedi. Krizi Donald Trump’a yakın 20 Cumhuriyetçi Parti Vekili çözecek. En güçlü aday McCarthy’nin Pelosi’nin koltuğuna oturabilmesi için 20 “Trump’çı asi”nin ikna edilmesi gerekiyor.

ABD Kongresi’nde yasama faaliyetleri durdu. Kongre’nin iki kanadından biri olan Temsilciler Meclisi’nde başkanını halen seçemedi. Yasama, yürütme ve yargı olmak üzere üç ana organdan oluşan ABD'de federal devletin yasama organı durma noktasına geldi.

11’inci tur da sonuçsuz kaldı. Mecliste çoğunluğa sahip olan Cumhuriyetçi Parti’de birden fazla isme oy verilmesi seçimleri kilitledi.

Demokrat Parti’nin 212 vekilinin tamamı parti lideleri Hakeem Jeffries (HEEKİİİM CEFRİİİİY) için oy kullandı.

Manço Pelosi’den boşalan koltuğun en güçlü ismi ise Cumhuriyetçi Kevin McCarthy. Ancak “Trump’ın asileri” olarak nitelenen 20 vekil McCarthy’i müesses nizamın adamı olmakla suçluyor, oy vermemekte direniyor. Bu yüzden krizin çözümü için gözler eski ABD başkanı Donald Trump’a çevrildi.

Temsilciler Meclisi başkanı seçilemediği için vekiller yemin edemiyor, çalışma komiteleri kurulamıyor. Bu nedenle ABD Kongresi çalışamıyor. Çoğunluk sağlanana, başkan seçilene kadar oylamanın süreceği belirtiliyor.

# abd # abd kongresi # kriz