ABD'de toplu saldırılar: 17 kişi öldü

Amerika Birleşik Devletleri'nde silahlı saldırılar salgın haline geldi. Kaliforniya eyaletinde iki günde 3 ayrı toplu saldırı yaşandı, toplam 17 kişi bu saldırılarda hayatını kaybetti. 2022 yılı verilerine göre ise ABD'de 647 silahlı saldırı kaydedildi, 44 bin kişi hayatını kaybetti.

ABD'de son iki günde 3 ayrı saldırı oldu. 22 Ocak'ta Kaliforniya eyaletinde Los Angeles'da bir dans kulübünde düzenlenen Çin Tavşan Yılı kutlamaları hedefteydi. Silahlı saldırgan 10 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

İki gün sonra ise yine Kalifornia'da Half Moon Bay'da iki ayrı bölgede saldırı oldu, 7 kişi öldü.

Saldırgan bir çiftlikte önce 4 kişiyi ardından yakınlardaki bir kreşte 3 kişiyi hedef aldı. Polisten kaçan saldırgan bir süre sonra yakalandı.

Bu 3 saldırıyla birlilkte ülkede 2023 yılının başından bu yana düzenlenen 38 saldırı düzenlendi. Bu rakamlar 2022 yılında daha da yüksek. Düzenlenen saldırı sayısı 647 saldırıda, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 44 bin.

Giderek yoksullaşan, kutuplaşmanın en üst seviyede olduğu ülkede 2024 seçimlerine doğru gidilirken şiddet olaylarının artacağı öngörülüyor.

# abd # saldırı