ABD'den Türkiye’ye tehdit ziyareti

ABD Hazine Bakanlığı’nın müsteşarı Brian Nelson Türkiye'de tehdit temasları yaptı. Rusya yaptırımlarına uymayan şirketlerin ve bankaların cezalandırılabileceğini söyledi.

ABD, Türkiye'yi Rusya yaptırımları konusunda bir kez daha tehdit etti.

Türkiye'de temaslarda bulunan ABD Hazine Bakanlığı üst düzey yetkilisi Brian Nelson, Rusya'ya yapılan kimyasal madde ve mikroçip gibi maddelerin ihracatına değindi. İhracatın devam etmesi durumunda bazı Türk şirketlerin ve bankaların cezalandırılabileceğini söyledi.

Bankacılarla görüşen Nelson, Türkiye'den Rusya'ya ihracatın son bir yılda ciddi oranda arttığını, bu nedenle Türk şirketlerin G7 ülkelerinin piyasalarına girişinin de engellenebileceğini ifade etti.

Nelson, ABD Hazine Bakanlığı’ndan bir yıl içinde Türkiye’yi ziyaret eden üçüncü üst düzey yetkili oldu. Kaynaklar, önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili olarak Avrupa Birliği ve ABD’den daha fazla ziyaretin düzenlenmesinin beklendiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı OFAC yetkilileri, Ankara'da kapalı bir toplantı yaparak Türk iş insanlarını Rusya ile ticaret yapılmaması konusunda tehdit etmişti. Yaptırımı delen Türk iş insanlarına nasıl yaptırımlar uygulanacağı anlatılmıştı.

# abd # rusya # türkiye # yaptırım