Almanya'da bağımsızlıkçılara operasyon: Scholz AFD'yi hedef aldı

Almanya'dan bugün bir operasyon haberi geldi. Avrupa Birliği ve NATO'ya karşı bağımsızlıkçı politikalar izlemesiyle bilinen Almanya için Alternatif Parti eski milletvekili ve partiye yakın isimlere darbe yapacakları gerekçesiyle operasyon düzenlendi.

Almanya bu sabaha büyük bir operasyonla uyandı. Son dönemde oyları ciddi oranda yükselen ve NATO karşıtlığıyla bilinen Alternatif Parti'ye yönelik yapıldığı anlaşılan operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde sözde terör örgütü üyesi oldukları ve silahlı darbe planladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişiden 8'i tutuklandı. Almanya'nın 11 federal eyaletinin yanı sıra, eş zamanlı olarak İtalya ve Avusturya'da yapılan baskınlarda aralarında Almanya İçin Alternatif Partili eski milletvekili Birgit Malsack-Winkemann ve Alternatif Parti'nin Adalet Bakanı adayı olarak duyurduğu görevdeki bir yargıcın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Tutuklamalarla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Savcılığın iddianamesinde zanlılar, "Almanya'daki mevcut devlet düzenini değiştirerek, ana hatlarıyla oluşturulmuş kendi hükümet düzenlerini getirmeyi kendine hedef edinmiş terör örgütüne mensup kişiler" olarak nitelendirildi. Tutuklular, terör örgütüne üyelikten yargılanacak.

Alternatif Parti, Almanya'nın son yıllardaki ABD yanlısı ve Rusya karşıtı politikalarına itiraz ederken Almanya'nın NATO'dan çıkması ve bağımsız olması gerektiğini savunuyordu. Bu operasyon, son zamanlarda oylarında ciddi artış gözüken Alternatif Parti'nin önünün kesilmesinin planlandığı şeklinde yorumlanıyor.

# Olaf Scholz # almanya # afd