GKRY'den Türklere saygısızlık hamlesi: Tekkeye taverna yapacaklar

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Kıbrıs Türklerinin en önemli kültürel ve manevi miraslarından biri olan Hala Sultan Tekkesi'ni hedef aldı. Tekkenin bahçesine taverna yapma hazırlığında olduğu öğrenilen GKRY'ye Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter sert tepki gösterdi.

Kıbrıs Adası'nda Türk varlığını yok sayarak her fırsatta gerilimi yükselten Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, bir kez daha haddini aştı.

Yeni Şafak’a göre; Kıbrıs Türklerinin büyük önem verdiği Hala Sultan Tekkesi'ni hedef alan Rumların, tekkenin bahçesine taverna yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı ve KKTC Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili girişim başlattı.

Larnaka’da bulunan Hala Sultan Tekkesi’nin Kıbrıs’ın en önemli mabedi olduğunu belirten Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, “Bu girişim tahrik seviyesini aşmak anlamına geliyor. Elimizden geleni yapar, bu olayı durdururuz” dedi.

2009 yılında Rum yönetiminin yine aynı türbe üzerinden bir operasyona imza attığını ifade eden Benter, “O dönem Rum hükümeti bu binayı işletmesi için bir Rum’a verdi. O dönem çok büyük şikayetler yaptık. Dönemin yetkilileriyle görüştük ve tahsis kaldırıldı. Şimdi ise haftaya seçim olduğu için yeni gerilim peşindeler.” dedi.

# GKRY # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti