İngiltere'de grev dalgası büyüyor: Üniversite, ambulans ve hastane çalışanları

İngiltere'de greve giden binlerce üniversite çalışanı, ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle yürüyüş yaptı. Ekonomik krizdeki ülkede yeni grev ve iş bırakma eylemlerinin de hazırlıkları yapılıyor. İngiltere ve Galler'de 10 bin ambulans çalışanı grev kararı aldı.

Avrupa’da grev dalgası büyüyor. İngiltere’de , ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle greve çıkan on binlerce üniversite çalışanı, grevin son gününde Londra’da yürüyüş düzenledi.

"Hepimiz ücret artışı hak ediyoruz", "Hep birlikte greve" yazılı pankartlar taşıyan öğretim üyeleri ve birçok üniversite personeli, hayat pahalılığı ile artan enflasyon karşısında "adil maaş artışı" çağrısı yaptı. Eyleme, çok sayıda sendika, dernek ve öğrenciler de destek verdi.

Ülke genelinde 150 üniversitede 70 binden fazla öğretim üyesi, araştırmacı, kütüphane görevlisi ve personelin katıldığı grev, İngiltere’de yüksek öğrenim tarihindeki en büyük eylem olarak nitelendirildi. Çalışanlar, taleplerinin karşılanmaması durumunda daha büyük eylemlerin gündeme geleceği uyarısı yaptı.

Ekonomik krizdeki ülkede, sağlık sektöründe yeni grev ve iş bırakma eylemlerinin de hazırlıkları yapılıyor. İngiltere ve Galler'de maaş zammı ve çalışma koşullarındaki anlaşmazlık nedeniyle 10 binden fazla ambulans çalışanı grev kararı aldı.

İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da binlerce hemşire de 15 ve 20 Aralık tarihlerinde toplu greve çıkacak.

# ingiltere # grev # galler # İngiltere Kuzey İrlanda