İran'da İHA saldırısının arkasından Mossad çıktı

İran'da İnsansız Hava Aracı üretim merkezi hedef alındı. ABD basını failin İsrail olduğunu manşete taşıdı. İsrail medyası ise "Mossad, çıkarlarımız için İran'ı vurdu" haberini ilk sayfadan verdi.

İran'ın İsfahan şehrinde bulunan Savunma Bakanlığı'na bağlı İnsansız Hava Aracı üretim tesisi ve mühimmat deposuna yapılan saldırının faili ortaya çıktı.

İran İslam Cumhuriyeti Savunma bakanlığının başarısız olduğunu duyurduğu "mikro İHA" saldırısının saldırının arkasından İsrail çıktı.

Saldırının arkasında İsrail'in olduğunu önce ABD basını ardından İsrail medyası manşetlerine taşıdı. Amerikalı Wall Street Journal, "İsrail, Tahran'ı kontrol altına almak için İran'ı vurdu" başlığı ile haberi duyurdu.

ABD basının işaret fişeğinin ardından harekete geçen İsrail medyası harekete geçti. The Times of Israel" gazetesi haberi" 'Mossad, çıkarlarımız için İran'ı vurdu" başlığı ile ilk sayfadan verdi.

Gazete, haberin devamında İran'ın yerli üretimi olan "Şahid" adlı insansız hava araçlarının Rusya'ya satıldığı ve bu silahların Ukrayna ordusuna büyük zarar verdiğine yer verildi. Haberde saldırıyla birlikte bunun önüne geçildiğini iddia edildi.

# iran # iha # saldırı # mossad # israil