Putin: ''Patriot sevkiyatı boşuna, sadece çatışmayı uzatacak''

Putin Kremlin Sarayı'nda basın temsilcileriyle buluştu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ABD ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemlerini “boşuna” sevk edeceğini belirtti.

'AVRUPA SÖMÜRGECİLİĞE DÖNME ÇABASINDA'

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kremlin Sarayı’nda, Rus gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Batılı ülkelerin Rus petrol ve doğal gazına yönelik tavan fiyat uygulamalarına tepki gösteren Putin şunları söyledi:

- Yapmaya çalıştıkları şey sömürgeciliğe dönüştür. Hırsızlığa ve çalmaya alışmışlar. Avrupa ekonomilerinin çoğu köle ticareti, Afrika, Asya ve Latin Amerika’nın yağmalanmasıyla yükseldi. G7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyatı uygulaması Rus ekonomisini etkilemeyecek. Bu sadece fiyatları idari bir şekilde düzenlemeye yönelik bir girişim. Petrol alanında olduğu gibi gaz alanında da iyi şeylere yol açmayacak.

'ABD ÇATIŞMAYI UZATMAYA ÇALIŞIYOR'

ABD’nin Ukrayna’ya sevk edeceği Patriot sistemlerine ilişkin konuşan Putin, Patriotların eski bir sistem olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

- (Patriot) Eski bir sistem ve bizim S-300 gibi çalışmıyorlar. Bunların savunma silahları olduğunu söylüyorlar, peki biz de öyle varsayalım. O halde çaresi de bulunur. Bu sevkiyatı yapanlar boşuna yapıyorlar. Bu, sadece çatışmanın uzamasına neden olacak. Bizim amacımız askeri çatışmayı uzatmak değil, aksine bu savaşı bitirmek. Bunun için çabalıyoruz ve çabalamaya devam edeceğiz. Çatışmayı bitirmek için mücadele edeceğiz ve elbette ne kadar erken olursa o kadar iyi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelere değinen Putin, müzakerelerden yana olduklarının altını çizerek, “Tüm silahlı çatışmalar, öyle ya da böyle diplomasi yolu üzerinden müzakerelerle sona eriyor. Müzakerelerden vazgeçmedik. Ukrayna yönetimi, kendisine müzakere etmeyi yasakladı.” şeklinde konuştu.

# rusya # Ukrayna # vladimir putin # abd # Patriot # Vladimir Zelenskiy