CHP'de kimyasal silah karmaşası

CHP, PKK’nın kimyasal silah yalanına sarılan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı nedeniyle karıştı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Fincancı’yı savunurken CHP Sözcüsü Faik Öztrak, farklı bir açıklama yaptı.

ABD'yi ve kara gücü PKK/PYD'yi bölgeden söküp atmanın koşullarının oluştuğu günlerde terör örgütünün "kimyasal silah" iftirası CHP'de karmaşa yarattı. PKK'nın iftirasını ilk olarak Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı sahip çıktı. Peşinden CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konunun araştırılması için bir soru önergesi vereceğini söyledi.

Türkiye'de geniş kesimlerin Fincacı'yı istifaya davet etmesi üzerine bu kez de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Fincancı için “Öğrencisi olmaktan gurur duyduğum” ifadelerini kullandı.

CHP’den iki isim Fincancı’yı savunurken CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise farklı bir açıklama yaptı. CHP’li Tanrıkulu’nun Fincancı’ya desteği sorulması üzerine Öztrak, “Yanlış olmuştur” dedi:

- TSK, terörün en sıcak günlerinde bile kimyasal silaha asla tevessül etmemiştir. Mehmetçiğimizin sicili temizdir. Öyle hassas ve istismara açık bir konuda ulu orta açıklama yapılması yanlış olmuştur, doğru bulmuyoruz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

Altılı masada yer alan Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi ise TSK'ya yönelik kimyasal silah iftirasına sessiz kaldı.

# Şebnem Korur Fincancı # Sezgin Tanrıkulu # Canan Kaftancıoğlu # faik öztrak # chp