Mehmetçik, bir kez daha halkın takdirini kazandı

Mehmetçik deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Enkaz çalışmasında, çadır kurmada, yemek dağıtımında görev alan Mehmetçik, bir kez daha halkın takdirini kazandı.

İlk andan itibaren depremzedelere hizmet veren Mehmetçik dört bir yanda yürütülen çalışmalarda görev alıyor.

Enkaz bölgelerine helikopterle yardım malzemeleri ulaştırılıyor. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarında Mehmetçik de görev alıyor. Çadır alanlarında vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

Kadın askerler de çocuklara şefkatleri ile ablalık yapıyor. Sahada ekip arkadaşlarına yardım eden Jandarma Astsubay Üstçavuş Belkıs Şahiner, çocuklarla yakından ilgilenip, depremin izlerini hafızalarından silmelerine yardımcı oluyor.

Malatya Şeker Fabrikası yerleşkesinde kurulan çadır kentte depremzedelere destek olan Şahiner, çocukların saçlarını yapıp, yüzlerini boyayarak oyunlar oynadı.

Depremden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki çocuklar, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli askerlerin ziyaretini büyük bir mutlulukla karşıladı. Askerleri karşılarında görünce sevinen çocuklar, koşarak askerlere sarıldı.

Askeri personel, depremzede çocukları, kaldıkları çadırlarda ziyaret ederek çikolata ikram etti.

Tunceli'de konuşlu 4'üncü Komando Tugayı, Hatay'da, kentin emniyeti ve asayişi için destek sağlıyor.

4'üncü Komando Tugayı personeli, Hatay'ın cadde ve sokaklarıyla, enkazların etrafında devriye faaliyetinde bulunuyor.

# mehmetçik # deprem # hatay