Gebze'de Gaziantep gastronomi tanıtım günleri başladı

Gaziantep gastronomi tanıtım günleri başladı. Yörenin meşhur tatları olan patlıcan kebabı, Ali nazik, batma kaymak, cartlak kebabı ve ünlü baklavası ile stantlarda yerini aldı.

Gaziantep gastronomi tanıtım günleri Gebze tatlıkuyu pazar alanında karşısında başladı. Yörenin meşhur tatları olan patlıcan kebabı, Ali nazik, batma kaymak, cartlak kebabı ve ünlü baklavası ile stantlarda yerini aldı.


Gebze tatlı kuyu pazarı karşısında düzenlenen gastronomi etkinliğinde patlıcan kebabı yeme yarışması ve baklava yeme yarışması yapıldı. Kıyasıya geçen baklava yarışmasında birinciye 1 tepsi baklava patlıcan kebabı yarışmasında ise birinciye 2 kilo acılı salça ve 2 kilo kırmızı biber hediye edildi.


Etkinliğe gelenler davul zurna eşliğinde doyasıya halay çekti. Alanda kurulan sıra gecesi ise renkli görüntülere sahne oldu, memleket hasreti çekenlerin yüzünü güldürdü.


Gaziantep gastronomi yöresel ürünler etkinliği Gebze tatlı kuyu pazar alanı karşısında 27 Kasım Pazar gününe kadar halka kapılarını açık tutacak.

# Kocaeli # gastronomi # yöresel ürünler # ​Gaziantep # kocaeli