Aslı Baykal’ın istifasının perde arkası: ''Suç ortağı olmak istemedim''

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikalarından rahatsız olduğu için istifa ettiği öğrenildi. Baykal’ın istifa gerekçesinde “Kılıçdaroğlu, CHP’ye zarar veriyordu ama artık ülkeye zarar veriyor” ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın istifasının perde arkası ortaya çıktı.

Aslı Baykal, e-Devlet üzerinden üyeliğinin iptal edildiğine yönelik ekran görüntüsünü sosyal medyadan paylaşarak CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Aydınlık gazetesinden İsmet Özçelik’in haberine göre Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nedeniyle istifa etti.

Deniz Baykal’a çok yakın isimler olan Yılmaz Ateş ve Mehmet Sevigen’in Aslı Baykal ile buluşarak istifa çıkışını değerlendirdikleri öğrenildi. Baykal’ın 7-8 sayfalık istifasının gerekçesinde “Kılıçdaroğlu, CHP’ye zarar veriyordu ama artık ülkeye zarar veriyor” ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre Aslı Baykal, “Bu suça ortak olamazdım” dedi.

Aslı Baykal, Kılıçdaroğlu’nun izlediği politikadan da rahatsızlığını dile getirdi. Baykal, bu politikaları, “Mavi Vatan, Kıbrıs ve Ege’de izlenen yol, Ukrayna krizi konusunda yaptığı açıklama, Türkiye Ukrayna’nın yanında yer almalı sözleri, FETÖ ve HDP’ye karşı tutum” olarak sıraladı.

Aslı Baykal, kimyasal silah konusunda Kılıçdaroğlu’nun açık tavır almamasını ve uyuşturucu suçlamasını doğru bulmadığını da söyledi. “Helalleşme adı altında Cumhuriyet hedef alınıyor” diyen Baykal, CHP yönetiminin kurultay yapmamakta direndiğini de ifade etti. Tabanın kurultay istediğini dile getiren Baykal, “Parti işgal altında, istifadan başka yol kalmadı” sözlerini kaydetti.

Aslı Baykal’ın önümüzdeki günlerde kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor. Kulislerde, Deniz Baykal’ın da istifa edip etmeyeceği merak ediliyor. Aydınlık gazetesinin haberine göre şu anda Deniz Baykal’ın istifa etmesi söz konusu değil.

Kılıçdaroğlu’nun doğrudan devleti hedef alan tavırları, sivil itaatsizliği zorlayan davranışları, ve FETÖ ve HDP/PKK ilişkileri CHP içinde rahatsızlığa neden oluyor. CHP’liler, Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi dönüştürdüğünü, partide demokrasi kalmadığını söylüyor.

# Deniz Baykal # chp