AYM kararı CHP ve HDP'yi rahatsız etti

Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin hesaplarına geçici bloke kararına CHP ve HDP’den tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kararın yok hükmünde olduğunu söyledi. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise AYM’nin utanç verici bir karar verdiğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi'nin PKK ile bağını kesmedeği için HDP'nin hazine yardımı yapılan hesaplarına bloke koyması CHP ve HDP'de rahatsızlık yarattı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kararın yok hükmünde olduğunu söyledi:

- HDP’ye seçim yardımına ilişkin olarak verilen kararın oy çokluğuyla verildiği basına yansımıştır. Anayasanın 149. ve AYM Kuruluş Yasasının 52.Maddesi uyarınca bu tedbir kararının da oy çokluğu değil 2/3 nitelikli çoğunlukla verilmesi gerekmektedir. Karar kanımca yok hükmündedir.

”AYM UTANÇ VERİCİ BİR KARAR VERDİ”

PKK’nın Meclis'teki uzantısı HDP’nin Sözcüsü Ebru Günay da karara tepki gösterdi. Günay, Anayasa Mahkemesi'nin siyasi baskılara dayanamadığını ve utanç verici bir karar verdiğini söyledi:

- Anayasa Mahkemesi bu sefer siyasi baskılara dayanamamış mahkeme tarihine bir utanç tablosu daha eklemiş ve Türkiye’nin 3. büyük partisinin hesaplarına bloke konulmasını karar bağlamıştır. Hazine yardımın yapılmasına birkaç gün kala talebi işleme alması üstüne böyle bir kararın çıkması mahkeme üyelerinin açık siyasi baskı altında olduğu izlenimini doğrulatmakta.
# chp # hdp # anayasa mahkemesi