Bakan Soylu'dan HDP'ye: "Amerika'nın çocuklarısınız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’te 2023 yılı bütçelerinin görüşmelerinde önemli açıklamalar yaptı. CHP, HDP ve İyi Parti sıralarına dönen Bakan Soylu, “Biz sizin ağababalarınıza boyun eğmedik, size hiç boyun eğmeyiz. Siz ABD'nin çocuklarısınız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’te 2023 yılı bütçelerinin görüşmelerinde önemli açıklamalar yaptı. CHP, HDP ve İyi Parti sıralarına dönen Bakan Soylu, “Biz sizin ağababalarınıza boyun eğmedik, size hiç boyun eğmeyiz. Siz ABD'nin çocuklarısınız” dedi. “Cumhuriyetin yüzüncü yılında dağlarda bir tek terörist kalmayacak” sözlerini de kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulu’ndaki 2023 yılı bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı.

"AMERİKA'NIN ÇOCUKLARISINIZ"

Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesine yönelik eleştirileri anımsatan Soylu, CHP, HDP ve İyi Parti sıralarına seslendi. “Amerika’nın çocuklarısınız” diyerek şunları ifade etti:

- Terör devleti kurdurmayışımızın, sarı torbaların bizden intikamını alıyorsunuz. HDP ile PKK ile tarihin en kirli iş birliği içerisindesiniz. Orası da aynı, orası da; siz de aynısınız. ABD’nin çocuklarısınız sizler. Yenileceksiniz. 

 AK Parti ve CHP milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümesi üzerine Genel Kurul’da gerginlik yaşandı.

Bakan Soylu, konuşmasını sürdürürken HDP milletvekilleri ayağa kalkarak slogan attı ve Soylu’nun fotoğraflarının yer aldığı dövizleri gösterdi. Soylu’dan yanıt gecikmedi:

- Sizin ağababalarınıza boyun eğmedik, size hiç eğmeyiz

 İçişleri Bakanı, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğine de dikkat çekti:

- Meclisin huzurunda bu ülkenin bir evladı olarak söylüyorum Cumhuriyetin yüzüncü yılında dağlarda bir tek terörist kalmayacak. Dün terör olan dağlarda, yaylalarda bugün roket sesi yerine raket sesi hep beraber çınlıyor

 HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Soylu’yu Kürt düşmanı olmakla suçladı. Beştaş’ın suçlamasına yanıt veren Soylu, Meclis kürsüsünde tülbentini atan HDP’li Remziye Tosun’un da PKK’nın kadro elemanı olduğunu kaydetti:

- Kürt düşmanı kimdir biliyor musunuz? 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP’dir. Hiç masum gibi bakma. Annelerin sana nasıl bela ve nefret ettiğini herkes bilmektedir.

 Süleyman Soylu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, “Tanınmamak için peruk ve gözlük taktığını” da belirtti. “Peruksuz gelmişsiniz bugün, peruklarınızı takın. PKK'nın çocuklarısınız” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, uyuşturucuyla mücadeleye de değindi. “Siz bütün iftiralarınızla bizden uyuşturucu mücadelemizin intikamını alıyorsunuz” dedi ve ekledi:

- Türkiye'de uyuşturucu suçlarından hapishanelerdeki tutuklu sayısı 120 bini aştı. Madde bağlantılı ölümlerde düşüş sürüyor. Uyuşturucu bağlantı ölüm sayısı ABD'de 324. Türkiye'de ise 5 bu kıyaslamayı yapmak lazım.
# Bakan Soylu # hdp