CHP örgütlerinde aday listesi krizi: "Eşitiz ama bir yere kadar”

Altılı Masada adaylık krizi sürerken CHP ve İyi Parti dışında yer alan partilerin ‘eşitlik talebi’, ‘eşgüdüm mekanizması’ parti örgütlerini karıştırdı. Tek çatı altında girmenin engel olacağının endişesi taşıyan parti yöneticileri ve aday adayları Altılı Masa kararına itiraz etmeye başladı.

Altılı Masada adaylık krizinin yanı sıra alınan kararlar da partilerin içinde huzursuzluklar yarattı.

Altılı Masada CHP ve İyi Parti dışındaki partilerin eşgüdüm mekanizması ve eşitlik talebi başta olmak üzere bazı talepleri, CHP teşkilatlarında ve aday adaylarında rahatsızlık oluşturdu.

Edinilen bilgiye göre teşkilat, masanın isteklerinin ‘öz verisiz istekler’, ‘küçük ortakların büyük talebi’ olduğunu dile getirdi. CHP içinde seçimlere ‘tek çatı’ altında girmenin de engel olacağını endişesi taşıyan teşkilat, “Oy oranı yüksek olanla oy oranı düşük olan arasında bir fark olmalı. Eşitiz ama bir yere kadar” ifadelerinde bulundu.

Gelecek ve Deva partili isimlerin “Cumhurbaşkanı adayımız seçildiğinde eşgüdüm mekanizmasına bağlı hareket edileceği için aday listelerinin de eşgüdümlü hazırlanması gerekiyor” dediği kaydedildi. CHP’nin teşkilatının bu taleplerden duydukları rahatsızlıkları CHP genel merkezine ilettikleri belirtildi.

Kulislerde, bu talebin özellikle Ege, Akdeniz, Marmara’daki yerel teşkilatlarda huzursuzluk çıkarttığı konuşuluyor. CHP’nin teşkilatının bu talepleri “küçük ortakların büyük talebi” gibi yorumladığı öğrenildi.

# chp # İyi Parti # Gelecek Partisi # deva partisi # saadet partisi # Demokrat Parti # altılı masa