CHP'li Belediyelerin terör dosyaları savcılıkta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belediyeleri hakkındaki terör dosyalarını kamuya açıklamasının ardından dosyalar Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Bakanlık ise kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Ataşehir Belediyesinde elde edilen bilgi ve bulgularla ilgili yazılı açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı, belediyelerde yürütülen terör soruşturmaları kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Ataşehir Belediyesinde elde edilen bilgi ve bulguların Cumhuriyet başsavcılıklarıyla paylaşıldı.

Ayrıca Bakanlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesindeki inceleme ve soruşturmaların da kısa sürede tamamlanarak Cumhuriyet başsavcılıklarına ulaştırılacağını bildirdi.

Bakanlık, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığınca belediyelerde yürütülen terör soruşturmalarıyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

Açıklamada, belediyelerle ilgili Bakanlığa intikal eden her türlü ihbar ve şikayetin titizlikle incelendiği, terör faaliyetleriyle ilgili ulaşan tüm iddiaların da derhal inceleme ve soruşturma sürecine tabi tutulduğu vurgulandı.

# içişleri bakanlığı # istanbul büyükşehir belediyesi # seyhan belediyesi # ataşehir belediyesi