Gelecek Partisi'nden skandal kara harekatı açıklaması: ''Göz boyamaya yönelik bir harekat''

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, Türkiye'nin, terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik yapacağı kara harekatına ilişkin skandal ifadeler kullandı. Torun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin göz boyamaya yönelik bir operasyon yapacağını iddia etti. Torun'a tepki AK Partili İbrahim Aydemir'den geldi.

Önce kimyasal silah iftirası, şimdi ise Türkiye’nin düzenleyeceği kara harekatı… 6’lı masanın ortakları, terörle mücadeleyi hedef almayı sürdürüyor.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik yapacağı kara harekatına ilişkin skandal ifadeler kullandı. Harekatın iç kamuoyuna yönelik olduğunu öne süren Torun, “Üç-beş yere bomba atacaklar, bir miktar içeri girebilirler ancak bu dediğim gibi propaganda amaçlı olacak” dedi.

Gelecek Partili Torun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin göz boyamaya yönelik bir kara harekatı yapacağını iddia etti.

Kani Torun, Türkiye’nin ekonomik olarak kara harekatına hazır olmadığını da savundu. “Bütün Rojava bölgesini kapsayan bir operasyon beklemiyorum. İleri gidecekleri kanaatinde değilim” dedi.

Gelecek Partili Torun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yapacağı olası görüşmeyi de hedef aldı. Torun, “Esad ile şu anda tamamen mecbur kalarak ve taviz vererek yaptığınız görüşmeyle hiçbir Suriyeliyi geri gönderemeyiz" sözlerini ekledi.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun'a AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'den ise tepki geldi. Aydemir, Torun'un sözlerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "PYD bize tehdit değil" demesinin bir başka versiyonu olduğunu söyledi:

- Suriye'den bize yönelen YPG, PKK, PYD tehdidine dönük yaptıklarımızı hafife alma adına diyor ki 'oraya 3-5 tane bomba atıp gösterip görüntü veriyorsunuz' filan... Yani ben bunu kınamayı bile hafiflik görüyorum. Bu ifadeyi kınamayın çünkü bu hafifliğin en alası, en zirvesi ayıp bir şey ya! Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'PYD bize tehdit değil' demesinin bir başka versiyonu...
# Gelecek Partisi # cemalettin kani torun # ak parti # pkk # YPG # İbrahim Aydemir # pyd # beşar esad # kemal kılıçdaroğlu # suriye # Pençe Kılıç Hava Harekâtı