Perinçek: "Biz kabine değil devrimci hükümet kuracağız"

Vatan Partisi 11. Genel (Amiral Soner Polat) Kurultayı 3. gününde devam etti. Kurultay'ın 3. gününde konuşma yapanVatan Partisi Cumhurbaşkanı Adayı ve Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Biz kabine değil devrimci hükümet kuracağız" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Cumhurbaşkanı Adayı ve Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı'nın son gününde delegelere hitap etti. Perinçek, Vatan Partisi'nin sistemin dışında olduğunu vurgulayarak, "Biz kabine değil, devrimci hükümet kuracağız" ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-  Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı, Parti tarihindeki farklı bir kurultay. Niçin farklı hem Partimizin geldiği olgunluk, birikim, Türkiye'yi yönetme özelliklerini kazanması, ondan da önemlisi Türkiye'nin gelip dayandığı yer açısından önemli.
- Tarih yapan bir kurultay, tarih yapacak yönetimi seçecek olan bir kurultay.
- Koltukları kaldıran bir Parti olarak geliyoruz. Türkiye'yi koltuklardan yönetmeyeceğiz. Gönül Çil gibi, Ethem Sancak gibi Toroslardan, yaylalardan, işçi fabirka tezgahlarından, çarşılardan, bilim ocaklarından yöneteceğiz.
- Sorumluluk getiriyoruz devlet yönetimine. Özel çıkarlardan vazgeçmek. Mustafa Kemallerdeki, Talat Paşalardaki, Amiral Soner Polatların fedai ruhunu Türkiye yönetimine getiriyoruz.
- Biz devlet yönetimine ahırdaki gübreleri süpürmeye geliyoruz.
- Mehmetçiğimizin, polisimizin, köy korucumuzun ve bütün insanlarımızın, Türkiye'nin trnin yaşadığı zorlukları paylaşmaya geliyoruz.
- Biz kabine değil devrimci bir hükümet kuracağız.
- Biz Amerika'nın koyduğu hukuku çiğnemeye geliyoruz. Mazlum ülkeleri hedef alan uluslararası hukuku insanlığın hukuku yapmaya geliyoruz.
- Biz Amerikan’ın koyduğu hukuku çiğnemeye geliyoruz. KKTC, Büyük Sahra... Uluslararası hukuk adına insanlığı hedef alan artık tarihin çöplüğüne gitmekte olan sistemi büyük ülkeden Türkiye’den Asya’nın yükselen Rusya Çin İran’ı nı Afrika’nın insanlığın bağımsızlık isteyen devletleri de yanımıza alan o hukuku insanlığın hukuku yapmaya geliyoruz. Onun için kahramanları davet ettik. Önümüzde kahramanlıklar var.
- Kahramanlar Vatan Partisi'ne diyoruz.
- İyi Parti bir operasyon partisi. Meral Akşener bir Gladyo Kraliçesi... Milliyetçileri Vatan Partisi'ne katılmaya davet ediyorum. Ve katılıyorlar. Mardin Kızıltepe’de 150 İyi Partili gldyo kraliçesinin liderliğini reddetti Vatan Partisi’ne katıldı. 
- Kılıçdaroğlu CHP'nin başına kendi geçmedi. Hepimizin bildiği senaryolarla. bir Fmerika operasyonuyla CHP başına geldi.
- Bir Amerikan operasyonu ile CHP’nin başına Kemal Kılıdaroğlu getirildi. CHP genel kurultayı kendi liderini seçmedi. Onun tepesine bir genel başkan oturtuldu. CHP’de de hep biz bunu deviririz şurada bu otelde toplanalım. Biz onları gerçeğe, hakikat işçiliğine davet ediyoruz. Kahraman olmaya Atatürk yolundan yürümeye Vatan Partisi’ne davet ediyoruz.
- Gelecek Deva’ın tabanındaki Vatanseverler. Onlar da alet oldular. AK Parti’nin içinden Amerika ihraç edenler. Onların tabanında vatansever insanlar var. Onların da kahraman olmaya ihtiyacı var. Onlara da bu çağrıyı yapıyoruz.
- HDP/PKK/nın aldattığı insanlar var. Onlara buradan elinizdeki ABD ve İsrail’in silahlarını yere atın. Kardaşlarınıza mermi sıkmayın. Türk devletine Türk polisine Türk askerine Türk’e Kürt’e Amerika ve Yahudiler hesabına mermi sıkmayın. Kahraman olun. Emperyalizmin uşağı olmayın. İsyan edin emperyalizmin uşaklığına. Üreten Türkiye’nin vatandaşı olun. HDP’ye şu çağrıyı yapıyoruz; kapatın o partiyi. PKK’nı hizmetkârı olan bu partiyi PKK’ya para toplayan Amerika ve İsrail’in hizmetinde olan o partiyi kapatın.
- PKK bitirilecek. Suriye ile Vatan Partisi iş birliği yapacak. İş birliği ile Suriye Irak’ın kuzeyinde PKK bitirilecek. Hiç kimse masal okumasın bu Millete. HDP Türkiye partisi falan olamaz. HDP’yi kapatın. HDP üyesi olan herkese de gelin Vatan Partisi’nde Türk milletine Türkü ile Kürdü ile insanlığa hizmette bulunan kahramanlar olun. Bu çağrıyı da yapıyoruz.
- En önce Vatan Partisi kendisine o çağrıyı yapıyor. Kahramanlığın en baş ilkesi öz güvendir. Kendine güvenenler kahraman olur. Kahramanlık sınırını aşmak güvensizlikten öz güvene sıçrama olayıdır. Sıradan tavırlarla başarılacak hedefler değil. Onun için en önce Vatan Partisi’nin yönetimi önünüzdeki MKK Genel Başkanı, MYK Başkanlık Kurulu, temel örgütleri, il ve ilçe yöneticileri bir özgüven devrimi yapacak. Olağanüstü tavırlara girmek zorundayız. Olağanüstü tavırlarla kendi disiplinleri değiştirerek. Bu sistem bitti diyoruz. Biten bu sistemi kim değiştirecek? Vatan Partisi. Peki, Vatan Partisi önce kendini değiştirecek.
- Devrimin başladığı yer bu salondur. Vatan Partisi'nin kurultayıdır. 
- Devrimin başladığı yer bu salondur. Bu salon bu devrimin başlangıcı. Vatan Partisi’nin kurultayıdır. Önce Vatan Partisi’nin Genel Başkanı, il yöneticileri... Onlar sistemi kendi içlerinde değiştirecekler. Bunun için bize aşk lazım. Ateşleyecek marş lazım. O da sanattır. Hasan Yalçın, Sarper Özhan’lar. Yalçın belki de Türkiye’nin en önemli sanat eleştirmeni idi. Şimdi bakın yine Vatan Partisi’nden çıkıyor. O evvelsi gün kurultayımızın birinci günü o bale olayını izledik. Gözyaşları ile izledik. Günnür Bayburt sistemin dışına çıktığı için o bale var.
- Önümüzdeki dönem zor. Daha çok seçime kadar zorluklar var. Düzen içi fikirler var. Esas zorluklar seçimden sonra başlayacak. O sistemin ağaları sömürücüleri kabul edecekler mi? Türkiye’nin kendi yolunu çizmesini benimseyecekler mi? Bu soruları önümüze koymamız lazım. Türkiye’nin yakın tarihine bakın. Bütün sorunlar silahla çözüldü. Silivri duvarını yıkmamız, biz içeriden siz dışarıdan arkasından 2015, 24 Temmuz PKK’yı hendeklere gömme olayı bakın silahla... Bizim hudutlarımızda değil Rusya Ukrayna’da ABD ve 29 Atlantik ülkesi ile savaşıyor. Suriye 2011 yılından beri silahla savaşıyor. Bir değişiklik dönemi. Türkiye bu değişikliğin ön cephesinde. Seçimler oldu bitti bunları hayal etmeyin. Kendimizi ABD’den gelecek Doğu Akdeniz odaklı iç cephede bozguncularla sahnelenecek her türlü hileye hurdaya mermiye rokete şiddete hazır etmemiz lazım.
- Yunus Emre diyor ki, “miskin yunus var imdi, üryan olup gir yola, yüz çukallu (zırhlı) gelirse, yalıncağı (çıplağı) soyamaz” hangi çıplak? Bencilliğinden, özel kaygılarından arınmış olan çıplak. Topluma kendini adamış olan çıplak. Bizi kimse soyamaz. Yunus Emrelerin,  Mustafa Kemallerin yoluna girmişiz.
# Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı # vatan partisi # Doğu Perinçek