FETÖ'cü Altaylı’dan milli güçler arasına nifak girişimi

FETÖ üyeliği ve casusluktan hüküm giyen Enver Altaylı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

FETÖ üyeliğinden hüküm giyen CIA bağlantılı eski istihbaratçı Enver Altaylı, sosyal medyadan yayınladığı mektubunda, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

Necip Hablemitoğlu suikastının azmettiricisi olarak da yargılanan Altaylı, mektupta, MHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş ile çok yakın olduğunu savundu. Türkeş’in kendisine, “Parti de lider de doktrin de sorgulanır. Yanlış varsa düzeltilir.” dediğini aktardı. Türkeş'in sözlerine atıfta bulunarak, MHP yönetimini değiştirme çağrısı yaptı.

Terör örgütü üyesi Enver Altaylı mektubunda, Vatan Partisi ile MHP’yi karşı karşı getirmeye çalışan ifadeler kullandı. 12 Eylül öncesi Doğu Perinçek ve Aydınlık Gazetesi’nin hedef göstermesi sonucu binlerce MHP’linin öldürüldüğü yalanına sarıldı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 24 Ocak 2020'de Enver Altaylı'nın adının MHP ile anılmasına tepki göstermişti. Ataman, “Enver Altaylı güya Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sağ koluymuş, Milliyetçi Hareket Partisinin en önemli isimlerinden biriymiş. 'At yalanı, bulursun inananı' misali partimizde hiçbir değeri olmayan bir isim üzerinden MHP’yi FETÖ’cülerin merkezi olarak göstermek basit bir 'ip cambazlığı'dır.” İfadelerini kullanmıştı.


 “NE KURŞUN SIKTIK NE DE SALDIRDIK, GENÇLİĞİ UYARDIK”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de FETÖ üyesi Enver Altaylı'nın milli güçleri ve kitleleri bölmeye çalıştığını söyledi. 12 Eylül öncesinde aldıkları tavrı anlattı:

Vatan Partisi 1970’li yıllarda, solla ülkücüler arasındaki silahlı çatışmalarda, tırnak içinde sahte sol diyorum, çatışmalarda hiçbir şekilde cephe tutmadı ve bu çatışmaların karşısında tavır aldı. O iki taraflı şiddete yönlendirilen insanların da arkasında Amerika Birleşik Devletleri vardı. O süreçte Vatan Partisi aynen bunları söyledi; Gladyo, ABD, Türkiye’yi istikrarsızlaştırıyor ve siz buna alet oluyorsunuz. Hiçbir şekilde ülkücülerle mücadelede herhangi bir şekilde katleden, öldüren vuran kıran konumda olmadı.

 “MİLLİ CEPHEDEKİ KİTLELERİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR”

Perinçek, Fetö’cü Enver Altaylı'nın milli cephede nifak yaratmaya çalıştığını vurguladı:

- Altaylı burada bugün aynı cephede olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin kitlesiyle Vatan Partisi kitlesini 1980 öncesine götürüp, ülkücü-solcu çatışması mevzilerine götürüp birbirine karşı konumlandırmaya, birbirlerine güvensizlik duymaya yönlendirmek istiyor. Bu da bir Amerikan projesi. Ama başaramaz.
# Doğu Perinçek # enver altaylı