Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriye ve Irak'ın da toprak bütünlüğünü koruyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ülkemizle birlikte Suriye ve Irak'ın da toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan bu terör örgütünün kökünü kazımakta kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 38. Bakanlar Toplantısı açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı'nda terör sorununa da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Pek çoğumuz terörün vahşi yüzüne şahit olmuş insanlarız. Terör örgütlerinin kalleş saldırılarında vatandaşlarımızı kurban verdik." diye konuştu. Terör örgütü PKK saldırılarında şimdiye kadar 40 bin insanın yaşamını yitirdiğini belirten Cumhurbaşkanı, FETÖ örgütünün darbe girişiminde 252 kişiyi şehit ettiğini hatırlattı. Tayyip Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: 

2ın

"Bu katil sürüleri kimi zaman DEAŞ olarak, kimi zaman Boko Haram ve Eş-Şebab olarak, kimi zaman FETÖ, kimi zaman PKK, PYD, YPG olarak karşımıza çıktı. Adları, iddiaları, coğrafyaları farklı olsa da bu örgütlerin tamamı öncelikle Müslümanları hedef aldı, Müslümanların kanını döktü, en fazla zararı İslam'a ve Müslümanlara verdi. DEAŞ'ın kanlı eylemlerinde yüzlerce insanımız bizden kopartıldı. Önceki hafta İstiklal Caddesi'nde, ardından Karkamış ilçemizde 3'ü çocuk, 8 vatandaşımız PKK tarafından şehit edildi. Dökülen bu kanda elbette bölücü terör örgütü kadar DEAŞ'la mücadele bahanesiyle bu teröristleri silaha ve desteğe boğanların da payı vardır."

 Erdoğan terör örgütlerinin sadece Türkiye'ye değil, Suriye ve Irak'ın da toprak bütünlüğüne tehdit oluşturduğunu söyledi ve ekledi:

"Ölen her bir masumun kanı ülkemizin yaptığı tüm ikazlara rağmen harf oyunlarıyla terör örgütlerini meşrulaştırmaya çalışanların eline ve yüzüne bulaşmıştır. İlk günden beri proje mahsulü bir yapı olduğu bilinen DEAŞ'la mücadele kisvesiyle, PKK ve uzantılarına destek verme oyunu artık son bulmalıdır. DEAŞ'la sahada göğüs göğüse çarpışan ve bu örgütü bozguna uğratan Türkiye'nin bu tür argümanlara karnı toktur. Ülkemizle birlikte Suriye ve Irak'ın da toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan bu terör örgütünün kökünü kazımakta kararlıyız."

Kaynak: Anadolu Ajansı

# cumhurbaşkanı erodğan # erdoğan terörle mücadele # islam işbirliği teşkilatı # ırak # suriye