Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılında üretim vurgusu

AK Parti Türkiye Yüzyılı Tanıtım Toplantısını Arena Spor Salonu’nda yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuşmasında, önümüzdeki yüzyılın üretim yılı olacağını söyledi. Erdoğan dış politikada denge siyasetini Atatürk'e dayandırdı.

Türkiye Yüzyılı Tanıtım Toplantısı Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Programa MHP lideri Devlet Bahçeli, Vatan Partisi Genel Sayman vekili Yıldırım Gençer de katıldı.

 AK Parti’nin önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerinin yer aldığı Türkiye Yüz yılı Tanıtımını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan. Atatürk’ün başta dış politika olmak üzere sürdürdüğü dengeli politikayı örnek gösterdi. Türkiye’nin ikinci yüz yılında sahada ve masada dengeli politika izleyeceklerini söyledi:

- Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk yurtta barış dünyada barış ülküsü ilkelik taraflı ve dengenin tam bağımsızlık politikası ile Türkiye yüz yılında hem masada hem sahada barışı sağlıyoruz. 

 Erdoğan, Türkiye’nin ikinci yüz yılını bilimin, dijitalleşmenin, kalkınmanın ve barışın oluşturacağını söyledi:

- İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere... Bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyorum. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütecek Türkiye Ekonomi Programını da verimlilik üzerine bina ediyoruz.

 Tanıtım konuşmasında üretim vurgusu öne çıktı:

- Türkiye Yüz yılı Üretim yılı olacak. Yerli ve milli ve yeşil üretim anlayışıyla Milli teknoloji hamlemizin desteğiyle sanayiden tarıma her alanda dünyadaki rekabet gücümüzü artırıyoruz. Ülkemizi en kısa sürede 1 trilyon dolar dış ticaret hacmine 100 milyar dolar turizm gelirine kavuşturacağız. 

 Erdoğan, konuşmasında üstü kapalı bir şekilde Türkiye’ye yönelik tehditler üzerinden Batı ülkelerini ve Türkiye’deki iş birlikçilerine işaret etti:

- Emperyalistlerin ülkemiz üzerindeki hesapları eksik olmadı. Bu hesaplarda maşalar da hiç eksik olmadı. Yurt içinde ve yurt dışında emperyalistlerin vesayetçilerin ne kadar aparatı varsa hepsini üzerimize saldı. 

 Diğer yandan Erdoğan Rus lider Vladimir Putin'in Avrupa'daki enerji krizini çözmek için Türkiye'de gaz üssü kurulabileceğine yönelik açıklamasına ilişkin de konuştu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# ak parti # tayyip erdoğan # vladimir putin