Filistin Büyükelçisi: "Artık kınama zamanı geçmiştir"

Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, 2022 yılında İsrail’in saldırılarının arttığını vurguladı. Mustafa, İsrail’in saldırılarına karşı gerçek kararlar alınması gerektiğini belirtti.

Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, 2022 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. Mustafa, yeni hükümetin politikaları ve küresel etkenler nedeniyle İsrail’in saldırılarının arttığını ve bir rekorun yaşandığını vurguladı:

- 2022 de Filistin halkı 230 şehit vermiştir batı Şeria’da…. Gazze’de 59’u bu 7 yıldır en büyük sayıdır merhum şirin ….  canileri hala serbestçe dolaşıyor işgalci güçleri. 2022 de Filistinli yaralıların sayısı 9335 vatandaşımızdan bunların yaraları çeşitli bölgelerinde bunlar İsrail ordusu ve İsrailli yerleşimciler tarafından yapılmıştır.

Büyükelçi Mustafa, İsrail’in saldırılarına karşı gerçek kararlar alınması gerektiğini söyledi:

- Filistin halkının çektiklerini ve aşırı sağcı hükümetin yaptıklarını dile getirmek için zamanımız yetmez uluslararası toplumdaki ortaklarımızı şunu söylüyoruz artık kınama zamanı geçmiştir gerçek kararlar almamız gerekiyor ki İsrail kararını değiştirsin.

Filistin Büyükelçisi Mustafa, Netenyahu hükümetinin sadece Filistin değil, bölge için de risk olduğunu belirtti:

- Bu hükümetin riski sadece Filistin halkı için değildir büyün bölgede bir patlamaya neden olacak ve herkes bu patlamadan zarar görecektir

Dr. Faed Mustafa, İsrail’de Netenyahu hükümetine yönelik protestolara da değindi:

- Evet çok büyük kesimler razı değil bu hükümetten sadece Filistinli Araplar değil fakat farklı nedenlerle razı olmayanlar var. İsrail içerisinde bir iç savaş diye açıklamalar var İsrail toplumu içersinde bölünme olacaktır açıklamaları yapılıyor
# filistin # israil # Faed Mustafa