HDP'den Libya'da Türkiye karşıtı görüşme

ABD-İsrail cephesi Türkiye’nin Libya anlaşmasını baltalamak atak içinde. HDP heyeti, Libya’da Hafter’in karargahını ziyaret etti. HDP’lilerin Türkiye’nin Libya yönetimi ile yapılan deniz yetki anlaşmasını kabul etmediklerini söyledikleri belirtildi.

PKK'nın siyasi kanadı HDP, yurt dışında da Türkiye düşmanlığıyla meşgul. HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları başkanlığıda bir heyet, General Halife Hafter'in El-Mustakbel Partisi'nin Başkanı Abdulhadi El Huvej'le Bingazi'de bir araya geldi. HDP heyeti Türkiye karşıtı görüşmelere imza attı.

HDP heyeti, Libya'da Hafter'in Bingazi'deki karargâhını ziyaret etti. HDP heyetinin başkanı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Libya'da düzenlenen bir forum nedeniyle Hafter'e bağlı isimlerle buluştu.

Hafter’in partisi ile 19 Aralık’ta yapılan görüşmede, HDP’lilerin, Türkiye ile Libya arasında imzalanan MEB anlaşmasını reddettiklerini söylediği aktarıldı. HDP yetkililerinin: "Erdoğan'ın Libya'daki tek taraflı politikasını, özellikle deniz anlaşmasını kabul etmiyoruz” dediği belirtildi. Mustakbel Partisi'nin Başkanı Abdulhadi El Huvej'le Huvej ise, "Türkiye, Erdoğan'ın politikalarından ibaret değil. Türkiye'de muhalefet daha da güçleniyor. Biz onlarla aynı doğrultuda fikirler paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD-İsrail cephesi Türkiye’nin Libya ile yaptığı deniz yetki anlaşmasını engellemek için atak yapıyor. Doğu Akdeniz’de dengeleri Türkiye ve bölge ülkeleri lehine değiştiren Libya ile yapılan deniz yetki sınırlandırma anlaşması İsrail’in hedefinde. İsrail’in anlaşmayı bozmak için bölgede çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

İsrail’in özellikle Türkiye’nin son dönemde normalleşme süreci başlattığı Mısır ile ilişkilerine odakladığı kaydediliyor. Bu durumda Türkiye’nin Mısır ile normalleşmede vites yükselterek Libya anlaşmasının belirlendiği çerçevede bir uzlaşma zeminini yaratarak ABD-İsrail cephesine karşı hamle yapması bekleniyor.

# hdp # libya # Halife Hafter # Tülay Hatimoğulları Oruç