HDP'den Semra Güzel propagandası

2023 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi için komisyonda görüşme maratonu sürüyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Meclis'in bütçesi ele alındı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Meclis'in bütçesi ele alındı. Meclis için 2023 yılında 5 milyar 480 milyon 588 bin Türk lirası kaynak ayrıldı.

Meclis'in bütçesinin yüzde 71,5’i yasama, yüzde 24,3’ü yönetim ve destek ve yüzde 4,2’si ise program dışı giderlerden oluşuyor. Ayrıca teklifin yüzde 96,9’u cari gider, yüzde 3,1’i ise yatırım giderleri.

Komisyonda konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, bütçenin yüzde 73'ünü personel giderlerinin kapsadığı belirtti.

Görüşmeler sırasında söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, PKK'lı teröristlerle fotoğrafları ortaya çıkan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'i savundu. Güzel'e kumpas kurulduğunu iddia eden Paylan,"Semra Güzel'in nişanlısı da zulüm döneminde dağa çıkmış"dedi.

Muhalefetin sessiz kaldığı Paylan'a yanıt AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'den geldi. Aydemir, “Masum göstermek için 'zulüm nedeniyle dağa çıkmış diyor' bakar mısınız! Kim teröristi savunuyorsa o da teröristtir" yanıtını verdi.

# meclis # mustafa şentop # Semra Güzel # hdp