HDP'den terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için eylem planı

PKK'nın siyasi uzantısı HDP, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan için "kritik durum" eylem planı açıklayacak. 7 saatlik Merkez Yürütme Kurulu toplası sonrası açıklama yapan HDP, eylem planının gerekçesinin terör örgütü elebaşı Öcalan'dan doğrudan haber alınamaması olduğunu savundu.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için toplandılar, "kritik durum" planı yaptılar

PKK'nın siyasi uzantısı HDP, Merkez Yürütme Kurulu’nu MYK 17 Aralık'ta topladı. 7 saatlik bir toplantı yapıldığı belirtildi. Toplantının ana gündeminin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan olduğu aktarıldı.

HDP MYK’nın 21 aydır Öcalan’dan doğrudan haber alınmaması nedeniyle "kritik durum" ilan ettiği ve acil eylem planı hazırladığı bildirildi. Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın ziyaret başvurularının yanıtsız bırakılması üzerine kararın verildiği kaydedildi.

"Kritik durum" eylem planına ilişkin açıklama ise salı günü yapılacak. Eş Genel Başkanların salı günü Meclis grup toplantısında açıklama yapılacağı öne sürüldü.

PKK’ya yakın yayın organlarında çıkanlara göre "kritik durum" eylem planı kapsamında HDP Öcalan için iki şehirde miting, bir ilçede kitlesel basın açıklaması yapacak.

Program 24 Aralık’ta Adana’da, 25 Aralık’ta Batman’da, 28 Aralık’ta da Şırnak Uludere’de gerçekleştirilmeye çalışılacak.

HDP’nin eylemlere ek olarak şartları kabul edilmezse AK Parti hükümetinin hazırladığı başörtüsüne Anayasal güvenceyi öngören değişiklik teklifine destek vermeyeceği gelen bilgiler arasında.

# hdp # abdullah öcalan # HDP Abdullah Öcalan # terörist