Karayılan: “Selahattin Demirtaş PKK’nın eseridir”

Mersin’deki terör saldırısından sonra Demirtaş’ın PKK ile çeliştiği iddialarına Kandil nokta koydu. PKK liderlerinden Murat Karayılan, “Selahattin Demirtaş PKK’nın eseridir” dedi.

Bölücü terör örgütünün 29 Eylül’deki Mersin saldırısından sonra PKK'nın siyasi kanadı HDP’den Türkiye partisi yaratma çabasında olan çevreler Selahattin Demirtaş’ı PKK’dan ayrıştıran bir çizgi izledi. “Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır” ifadeleri nedeniyle Demirtaş ile PKK arasında çelişki olduğu öne sürüldü.

‘DEMİRTAŞ DA KENDİSİNİ PKK’NIN ESERİ GÖRÜYOR’ 

Son noktayı Kandil koydu. Terör örgütünün yayın organlarına konuşan PKK liderlerinden Murat Karayılan, Selahattin Demirtaş’ın PKK’nın eseri olduğu söyledi. Karayılan, Demirtaş’ın açıklamasının PKK ile çeliştiği değerlendirmelerini de reddetti.


Bazı konularda fikir ayrılığı olabilir fakat hiçbir çelişki söz konusu değildir. Selahattin Demirtaş da bu mücadelenin bir eseridir, bir parçasıdır. Kaldı ki o da kendisini böyle görüyor. Dava için çok görüşlülük olabilir, birlik de hep olacaktır. Bu çerçevede hiçbir çelişki olmadığını belirtebilirim.

PKK içindeki fikirlerin çelişki gibi gösterilerek derinleştirmek istendiğini belirten Karayılan, “Bu anlamda hem hükümetin hem de muhalefetin çabaları var fakat bu hususta hiçbir sonuç alamayacaklar” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Demirtaş'ın kendisine gönderdiği mesaja "Çok güzel söylemiş, diline sağlık. İnşallah bu süreç, onu da çoluğuna, çocuğuna, ailesine, eşine kavuşturacak" diyerek cevap vermişti.

# murat karayılan # pkk # selahattin demirtaş