NATO'ya verilen şehitler: Mumcu ve Okkan

Türkiye'nin çıkarlarını savunan, anti emperyalist gazeteci Uğur Mumcu, NATO konusunda gerçekleri yazdı. Gaffar Okkan da Gladyo’nun tetikçi örgütü Hizbullah’ı ezdi. Bu cinayetler NATO'nun kanlı eylemleri olarak tarihe geçti.

Türkiye için hala güvenlik şemsiyesi olarak sunulan NATO'nun geçmişi kanlı eylemlerle dolu...

NATO sadece ülkeleri değil gerçekleri ortaya koyan gazetecileri, siyasileri, Türkiye'nin birliği için mücadele edenleri de hedef aldı.

Hedef aldığı isimlerden biri de gazeteci Uğur Mumcu'ydu. Türkiye'nin en aydınlık yüzlerinden biriydi Mumcu. Anti emperyalistti. Yazılarıyla emperyalizmin çarkına çomak sokuyor, sistemin kirli yüzünü kamuoyuna duyuruyordu.

Türkiye'de Gladyo'nun cirit attığı dönemlerde cesur tavrıyla devrimci bir mücadele benimsedi. Bugün bile kimilerinin imâ etmekten bile ödünün koptuğu NATO ve Kontrgerilla konusunda gerçekleri yazdı. Mumcu'ya göre "ABD, NATO üzerinden Türkiye’nin nesnel çıkarlarına aykırı bir güvenlik stratejisi dayattı.

Mumcu, yazılarında FETÖ gibi tarikatların devlet içerisindeki yapılanmalarına da yıllar önce dikkat çekmişti. Yazısında, "Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra General olacaklar ve Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar." ifadelerini kullanmıştı.

7 Ocak 1993 günkü yazısında Barzani-CIA ve MOSSAD arasındaki bağlantıya değinmişti. Ertesi gün 8 Ocak 1993 günlü “Ültimatom” başlıklı yazısında Mumcu, Kürtçülük yabancı istihbarat örgütleriyle olan bağlantıları açıklayacağını yazmıştı. Türkiyede bir “federasyon” plânlandığının farkındaydı.

Ve 24 Ocak 1993, karlı bir Ankara sabahında Uğur Mumcu evinin önündeki arabasına bindiği sırada, önceden yerleştirilen bir bomba tuzağıyla katledildi.

Diyarbakır'ın 'Gaffar Baba'sı Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan da NATO'nun hedefindeydi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken katledilen Gaffar Okkan Türkiye’nin bölünmemesi için canla başla çalıştı. Diyarbakır’da görev yaptığı 4 yıl içinde halkla kurduğu sıcak ve samimi ilişkiyle devlet ve milleti birleştirdi. Bu hareketiyle, ABD destekli bölücülüğü rahatsız etti. Okkan, Gladyo’nun tetikçi örgütü Hizbullah’ı da ezmişti.

24 Ocak 2001'de ABD'nin NATO içindeki illegeal kuruluşu Gladyo'nun kontrolündeki Hizbullah militanlarınca düzenlenen silahlı saldırıda Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile koruma polisleri Atilla Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy şehit oldu.

Mumcu ve Okkan, cesurdu ve ne yaptıklarını biliyorlardı. Bütün güçleriyle Türkiye'nin birliği için çalıştılar.

# gaffar okan # uğur mumcu # bombalı saldırı