Soyer 100. yılda KHK'lıları konuşturacak: PKK propagandasıyla atılmışlardı

CHP’li belediyelerin yoğun LGBT propagandası yaptığı illerin başında İzmir geliyor. LGBT yapılanmalarına alan açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye kurumlarına “Toplumsal Cinsiyet Dengesinin Gözetilmesi' konulu genelge gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyeye bağlı kurumlara 'toplumsal cinsiyet eşitliği' genelgesi gönderdi. Soyer, “Panel ve Benzeri Etkinliklerde Toplumsal Cinsiyet Dengesinin Gözetilmesi”ni istedi. Tunç Soyer, LGBT’ye alan açan genelgeyi Türk kadınana seçme ve seçilme hakkının elde edilmesinin 88. yıldönümünde gönderdi.

Türkiye’deki 34 belediyede kurulan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” üzerinden LGBT siyasetleri aşılanıyor. O 34 belediyenin 10’u İzmir’de bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’nin yönettiği Bornova, Buca, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Narlıdere, Selçuk ve Menemen belediyelerinde halka LGBT siyasetleri dayatılıyor.

“YERLEŞİK DAVRANIŞ KALIPLARINI AŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

İzmir’de LGBT siyasetleri “kadın dostu kent” başlığı altında yürütülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer imzalı yeni genelgede , “Kurum olarak verdiğimiz her kararda toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin süregelmesine neden olan yerleşik davranış kalıplarını aşmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. Genelgenin ayrıntıları T24 internet sitesinde yayınlandı.

“Belediyemiz, bağlı kurumlarımız ve şirketlerimiz tarafından düzenlenen ve desteklenen tüm toplantı, panel ve konferanslarda uzman katılımcı ve konuşmacıların seçiminde toplumsal cinsiyet dengesini sağlamak üzere azami özen ve kararlılığın gösterilmesi konusunda gereğini rica ederim.”

LGBT, Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasındaydı. “LGBTİ+’ların daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım” demişti. Kentin kanayan yaralarına dokunmayan Soyer, LGBT’lilere verdiği sözü kısa sürede yerine getirdi. Genç LGBTİ+ Derneği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi “LGBT Dostlu Belediye” protokolü imzaladı.

Soyer, yoksul halkın depreme dayanıksız evini dönüştürmek yerine LGBT renklerine boyattı. Her gün binlerce aracın geçtiği kentin en işlek ana arterinde LGBT renklerinin görülmesi sağlandı. Dahası Konak Meydanı’ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi binasını da LGBT’yi simgeleyen renklere boyandı. Tepkiler karşısında Soyer, sadece renklerle kavga edildiğini söyledi.

Tunç Soyer, 2019’da LGBT’nin yürüyüşünü kutladı. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşi Neptun Soyer de toplumsal cinsiyet eşitliği adın altında LGBT siyasetlerini yürütüyor.

# İzmir # İzmir Büyükşehir Belediyesi # Tunç Soyer # melek göregenli # ayşen uysal # izmir