Süleyman Soylu: "Türkiye terörle mücadelenin destanını yazmıştır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı bütçe sunumunu gerçekleştirdi. Bakan Soylu konuşmasında terörle mücadeleye değindiği konuşmasında, "Cudi'de roket sesi yerine raket sesi duyuluyor" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'de gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri sırasında konuştu. Bakan Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelede destan yazdığını vurguladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

- Başımıza bir de terör belasını sardılar. Kimi büyüklerimiz bu meseleyle samimiyetle mücadele ettiler. Kimi de güvenlik makalesi okumaktan fırsat bulup da Sivas'ın ötesine geçemediler. Bir tek karakol ziyareti yapamadılar. Kato'yu, Gabar'ı, Pülümür'ü göremediler. Oysa bugün Türkiye, onların göremediği yaylalarda, Cudi'de, Hakkari'de festival yapıyor. Dün terör olan dağlarda, yaylalarda bugün roket sesi yerine raket sesi çınlıyor. O dağların sevdalısı Aydoğan Aydın Paşa'dan öğrendikleriyle, bu dünyadan sadece anne sütü nasiplenmiş Bedirhan bebekten öğrendikleriyle, Eşref Bitlis Paşa'dan öğrendikleriyle, Osman Erbaş Paşa'dan, Gaffar Okkan'dan, Eren Bülbül'den, Fethi Sekin'den, Yarbay Songül'den, Astsubay Esma Çevik'ten, Elazığ Kovancılar'da katledilen dokuz mühendisten, altı çocuk babası korucu Yakup Aktürk'ten, Korucu Mehmet Paksoy'dan, Necmettin Öğretmenden, Aybüke Öğretmen'den, tiyatro dediğiniz 15 Temmuz için 'delil arıyorsa işte ben buradayım' diyen Gazi Turgut Aslan'dan, Ömer Halisdemir'den, Muhammet Fatih Safitürk'ten öğrendikleriyle, dünyaya 'one minute' diyen Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendikleriyle Türkiye makale değil terörle mücadelenin ve kazanmanın destanını yazmıştır. Bu destanı şehitlerimizle, gazilerimizle, 'vatan sağolsun' diyen aileleriyle, cesur ve kahraman duran eşleriyle, yetim kalan evlatlarıyla ve demokrasiyle, hukukla ve milli irade ile yazmaktadır. Bu destanı, 'yatırmayız, yapamazsınız' diyenleri elinin tersiyle iten savunma sanayinin kahramanlarıyla beraber yazmaktadır.
# süleyman soylu # içişleri bakanlığı # Türkiye Büyük Millet Meclisi