TGB ODTÜ’de terör propagandasına izin vermedi: Destek yağdı

Türkiye Gençlik Birliği, ODTÜ’de terör propagandasına izin vermedi. Kimyasal silah yalanına destek veren PKK sempatizanlarının üniversite duvarına astığı pankart, TGB’li gençler tarafından indirilerek, yerine Türk Bayrağı asıldı. TGB’nin eylemine kamuoyundan destek yağdı.

Türk Gençliği, üniversitede terör propagandasına izin vermedi. PKK sempatizanlarının astığı pankartı, Türkiye Gençlik Birliği indirdi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde, PKK destekçisi “ODTÜ Forum” adlı oluşum, Türk Tabipleri Birliği Şebnem Korur Fincancı ve HDP’nin kimyasal silah yalanına destek vermek için pankart astı.

'Kimyasal silah insanlık suçudur. Katil devlet hesap verecek.' ifadelerinin yer aldığı skandal pankarta, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri müdahele etti. TGB’li gençler, terör örgütü sempatizanlarının pankartını indirerek, yerine Türk Bayrağını astı.

O anların görüntüleri, TGB ODTÜ hesabından paylaşıldı. Paylaşımda, "Türk Ordusu! Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rastlanmamıştır. ODTÜ Mehmetçiğin yanında!"ifadeleri kullanıldı.

TGB’nin eylemi ses getirdi; sosyal medyada TGB’ye destek mesajları yağdı.

AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, görüntüleri, “Helal olsun size gençler” başlığıyla paylaştı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, TGB ODTÜ’nün mesajını alıntılayarak, gençleri tebrik etti.

Ekonomist Bartu Soral, “TGB'yi haklı ve meşru eyleminden ötürü kutluyorum” derken,

Ülke Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, “kimyasal devlet, katil devlet diyene verilen güzel cevap“ ifadelerini kullandı.

Takvim Gazetesi, TGB'nin eylemini "Rezil paçavra indirildi, yerine Türk Bayrağı asıldı" başlığıyla duyurdu. Yeni Şafak internet sitesinde "Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ODTÜ’de Türk devletine katil denilen afişi indirerek Türk bayrağı astı" ifadelerine yer verdi.

24 TV Haber Müdürü İbrahim Güneş, TGB'nin eylemini şu ifadelerle tebrik etti:

- Devran dönecek diye hayal kuran PKK ve FETÖ artıkları bu topraklar, bu vatan hiçbir zaman sahipsiz değildi. Sahipsiz de olmayacak. Vatanseverler bedel ödemeye hiçbir karşılık beklemeden hazır olanlardır. O pankartı asarsınız ama ardından da kaçarsınız. Çünkü ODTÜ de bize vatan.


 

# türkiye gençlik birliği # odtü # kimyasal silah