Perinçek Bursa Kitap Günleri'nde halkla buluştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Bursa Kitap Günlerindeki söyleşisinde vatandaşla buluştu.

Bursa’da Kapalı Çarşı esnaf ziyaretinin ardında Bursa Kitap Fuarı’nda söyleşiye katılan Dr. Doğu Perinçek, okurlarının sorularını yanıtladı. Perinçek Amerika'nın üretmeden dünyadan haraç toplayarak bir sistem kurduğunu söyledi. Doğu Perinçek konuşmasına şöyle devam etti:

“Amerika kendisi üretmeden dünyadan haraç toplayan bir sitem kurdu. Amerika’nın yükselişinin sırrı o dolar saltanatıydı ve askeri gücüyle de doları dünyaya dayattı. Mesela Saddam Hüseyin ‘ben doları artık dolarla satmayacağım’ deyince ABD gitti tepesine bindi. Fakat dünyada yeni gelişmeler oldu. Bir Asya’da yeni ekonomiler yükselmeye başladı. Çin ekonomisi Amerika’yı satın alma gücü bakımından geçti. Amerika’da bir banka araştırma yapıtı ve 2030 yılında ekonomilerin güçlerini saptadı. Bunda 8 sene sonra yani 2030’da Çin 6.4 trilyon dolar üretim yapıyor ve dünyada birinci sıraya yükseliyor. Onun ardında Hindistan geliyor ve ABD 3. sıraya geriliyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünyanın en önemli noktası yeni bir uygarlığın kurulması. Asya uygarlığının yükselişi ve Batı uygarlığının çöküşü. Biz Türkler de Müslümanlar da bu yeni yükselen uygarlıkta büyük rol üstleniyoruz.”

 Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Türk dilinin ve imparatorluklarının gelişiminde ticaret yollarına hâkim olmanın önemine değinerek şu ifadeleri kullandı:

“İpek Yolu denince akla Çin gelir ama İpek yolu aslında bir Türk yoludur. Türklerin Hunlardan başlayarak, Göktürkler, Karahanlılar, Selçuklular, Osmanlılar, Memlükler bütün Türk imparatorluklarına baktığımız zaman hep ticaret yollarının asayişini kontrol altında tutuklarını görürüz."
# bursa # Genel Başkan Doğu Perinçek # Doğu Perinçek