Bursa düşen uçağa yönelik soruşturma sürüyor

Bursa'da iki pilotun hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Başsavcılık kaza ile ilgili uçağın ait olduğu şirketin sahibi ve uçuş denetçisi ile teknisyenin ifadesini aldı. Olay yeri incelemesi sonrası uçağın enkazı kaldırılırken, düşme anı ile ilgili görüntüler ortaya çıktı.

Bursa'da, Yunuseli Havaalanı yakınında düşen tek motorlu eğitim uçağında yaşamını yitiren eğitmen pilot Furkan Otkum'un cenazesi ailesine teslim edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında uçağın eğitim sırasında düştüğü belirlendi. Otkum'un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. Murat Avşar'ın ise uçuş eğitimi aldığı belirlendi.

Savcılık koordinesinde soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, uçağın bağlı olduğu şirket sahibi Yenal Ahmet T., uçakların sivil havacılık uçuş kurallarını denetleyen Fevzi A. ve uçak teknisyeni Mustafa K.'nin ifadelerine başvurdu.

Furkan Otkum'un dayısı Ahmet Polat, adli tıp binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin çok başarılı ve deneyimli bir pilot olduğunu söyledi.

Kazada hayatını kaybeden pilot Murat Avşar'ın cenazesinin ise Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri sürüyor.

Ankara'dan yola çıkan Kaza kırım ekibi de gece saatlerinde inceleme yaptı. İncelemenin ardından kırıma uğrayan uçağın enkazı, çekici ile bölgeden kaldırıldı.

Uçağın bağlı olduğu hava yolu şirketi de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "Ne yazık ki pilotlarımız Murat Avşar ve Furkan Otkum, meydana gelen elim hadisede vefat etmiştir. Acımız çok büyük" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan uçağın düşme anı ile ilgili güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

# ankara # polis # açıklama # medya