Akşener'den Kavala değerlendirmesi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala'nın yargılamalarda kendini akladığını savundu. Grup toplantısında konuşan Akşener, Türkiye'yi "soykırım" ile suçlayan ABD Başkanı Joe Biden ve HDP'li Garo Paylan'a ise tepki göstermedi.

Meclis grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala ile ilgili açıklama yaptı. Akşener, yargılamalarda Kavala'nın aklandığını savundu:

- Saray Tiyatroları eliyle galası yapılan, Osman Kavala davası, toplum vicdanına ve millet varlığına hançer vuran, binlerce yargı trajedisinden, sadece bir tanesidir. Çünkü Osman Kavala, mevcut yasalarla, zaten aklanmış, mahkeme bile bunu kabul etmiştir. Bugün meselemiz; milletimizin her bir ferdinin, kısıtlanamaz, devredilemez, engellenemez temel haklarının, hürriyetlerinin, insanca yaşama arayışının, ve buna dair umut ve hayallerinin elinden alınmasıdır.

Akşener, ABD Başkanı Joe Biden ve HDP'li Garo Paylan'ın 1915 olayları ile ilgili Türkiye'yi soykırımcı ilan etmesine ise konuşmasında yer vermedi.

Öte yandan Akşener, prompterin bozulması sonrası konuşmasını sürdüremedi. Ne yapacağını şaşıran Akşener'in imdadına partililer yetişti.

# abd # türkiye # açıklama # hdp # İyi Parti # parti # meclis # joe biden # Akşener # osman kavala # 1915 # müebbet # garo paylan