ABD Suriye’de kaos için geri dönüyor

ABD, Suriye’de Barış Pınarı Harekatı öncesi boşalttığı iki üssüne yeni takviyeler yapıyor. ABD, Rakka merkeze 7 km uzaklıktaki 17’nci Alay ile 50 km mesafedeki Tabka Askeri Havaalanı'ndaki üslere çok sayıda zırhlı araç ve asker sevk etti. Suriye devletine yakın kaynaklara göre bu takviyeler PKK’ya moral olması için yapılıyor.

ABD, Suriye’de bazı üslerine takviye yapıyor.

ABD, Türkiye’nin Ekim 2019’da düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı’ndan kısa süre önce Rakka’da bazı noktalar boşalttı. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre sahadaki etkinliğini daha da hissettirmeyi hedefleyen ABD, boşalttığı 2 üsse takviye yapıyor.

Bu nedenle ABD, son 1 aydır üslerine yeniden dönme çalışmaları yürütüyor. ABD’nin üsleri, Rakka il merkezine 7 km uzaklıktaki 17’nci Alay ile 50 km uzaklıktaki Tabka Askeri Havaalanı’nda bulunuyor.

Bu kapsamda çok sayıda zırhlı askeri araç, 9 Bradley tipi zırhlı muharebe aracı ve onlarca ABD askeri, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Rakka’ya sevk edildi. Tabka Askeri Havaalanı’nı aktif kullanan ABD, Rakka’daki askeri kargo uçaklarıyla da savunma yapılarını güçlendiriyor.

ABD, yıl başından itibaren Haseke, Deyrizor ve Rakka’daki üslerine takviye yapmaya başladı. Washington bu üs ve askeri noktalara son 4 ayda yüzlerce TIR dolusu askeri malzeme taşıdı.

Suriye devletine yakın kaynaklara göre bu takviyeler, güç kaybeden PKK’ya moral olması için yapılıyor. PKK’lı teröristlerin Türkiye’ye teslim olmaması için de bu yöntemin seçildiği belirtiliyor.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Suriye’nin ABD’nin TIR’larca silah sevk ettiği terör örgütü PKK ile çatışmaları da sürüyor. Suriye’nin çevrelediği bölgelere karşılık terör örgütü PKK/YPG, Haseke il merkezinde ve Kamışlı ilçe merkezinde varlık gösteren Suriye güçlerini abluka altına aldı.

Suriye devletine yakın kaynaklara göre çatışmalar nedeniyle Suriye ordusu Halep’te yığınak yapıyor.

# abd # türkiye # pkk # suriye # YPG # terör # terör örgütü # washington # son # askeri # askeri üs