Yurtta 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Emeğin, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs birçok noktada işçiler tarafından kutlandı. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ üyeleri Taksim anıtına çelenk bıraktı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay bu yılki temanın hayat pahalılığı ve örgütlenme olduğunu söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü emekçiler tarafından birçok noktada kutlandı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyet, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu. Bu yılki mesajın örgütlenme ve hayat pahalılığı olduğunu söyledi.

Taksim'e çelenk bırakanlar arasında Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu üyeleri de vardı. 1977'de yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri anan Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, "ihaneti yapanların bulunmasını istiyoruz" dedi.

İzmir’de 1 Mayıs Kutlamalarının adresi Gündoğdu Meydanıydı. İşçiler alana Mustafa Kemalin Askerleriyiz sloganlarıyla girdi.

Kutlamalara Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı da katıldı. İl Başkanı Çağdaş Cengiz üreten işçinin yönetim sahnesinde yer alması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın 85 yıl önce kurulmasıyla adeta işçi ve emekçi kentine dönüşen Karabük'te, 1 Mayıs bu görüntüler kutlandı.

24 bin emekçinin katılımıyla 137 gün süren grevlere, fabrikalarının kapatılmaması için 1,5 yıl süren çeşitli eylemlere sahne olan Karabük'te, işçiler omuz omuza yürüdü.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalara üye işçiler ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun temsilcileri Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

Kutlamalar kapsamında, İstasyon Caddesi'nde toplanan sendika, dernek ve siyasal partiler, sloganlarla kent merkezindeki Madenci Anıtı önüne yürüdü.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, 1 Mayıs'ın yaşamını emeğiyle sürdürenlerin hak arama ve mücadele günü olduğunu söyledi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkanı Şevket Şahin ve beraberindekilerin ilk adresi maden şehitliği oldu.

# izmir # türkiye # Vatan # işçi # Taksim # emek # Partisi # 1 mayıs