Perinçek NINTO çalıştayında açılış konuşmasını yaptı

5 kıta, 20 ülke’den 25 temsilci, “Ukrayna Harekatı Bağlamında Yeni Dünya’nın Kuruluşu” adlı uluslararası çalıştayda buluştu. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, gelişen ve ezilen dünya ülkelerinin silah kullanarak ABD’nin emperyalist tahtını devirdiğini vurguladı. Çalıştayda tek kutuplu dünyadan çok kutuplu dünyaya geçişte ortaya çıkan fırsatın değerlendirilmesi için Asya ülkeleri arasında iş birliği yapılması gerektiği de belirtildi.

5 Kıta, 20 ülke’den 25 temsilci, “ Ukrayna Harekatı Bağlamında Yeni Dünya’nın Kuruluşu” adlı uluslararası çalıştayında bir araya geldi.

Açıklamalarında Doğu Perinçek özetle şunları ifade etti:

Rusya’nın Ukrayna Harekâtı, silahlı mücadele cephesine yeni bir boyut kazandırmış ve ABD’yi çok cephede savaş durumuna düşürmüştür. ABD emperyalizminin insanlığın geleceğine hükmetme iddiası iflas etmiştir.

Çalıştay, Vatan Partisi ve Yeni Uluslararası Düzen Platformu öncülüğünde düzenlendi. Çin’den Rusya’ya, İran’dan Venezuela’ya, İngiltere’den Kanada’ya kadar birçok siyasi parti temsilcisi ve alanında uzman konuşmacı yer aldı. Çalıştayın açılış konuşmasını Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek yaptı.

Bugün Karadeniz’den Ege, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Süveyş Kanalı, Suriye ve Irak’ın kuzeyi, Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi’ne kadar uzanan bir cephe oluşmuş bulunuyor. Cephe, ABD emperyalizmine karşı insanlık cephesidir.

Perinçek, Karadeniz-Akdeniz-Umman Denizi cephesinde ABD emperyalizmine karşı silahlı mücadelelerin, insanlık cephesinin ön mevzilerindeki dostları tanıttığını söyledi. “Rusya, Ukrayna üzerinden gelen ABD tehdidini silahla püskürtüyor” dedi.

ABD, vahşice silah kullanarak dünyaya hükmetmeye kalkmıştı. Şimdi, Gelişen ve Ezilen Dünya Ülkeleri, silah kullanarak ABD’nin emperyalist tahtını deviriyor. Bütün bu silahlı mücadeleler, Yeni Dünyanın kurulmasına ve Türkiye’nin geleceğine tarihî katkılarda bulunuyor.

Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin Rusya tarafından tanındığını da hatırlattı Vatan Partisi lideri. Böylelikle NATO’nun Doğuya doğru genişlemesinin önünü kesildiğini kaydeden Perinçek, Doğu Akdeniz’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığının da aynı işlevi gördüğünü söyledi.

Batı Karadeniz’de Donettsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin, Doğu Karadeniz’de Abhazya Cumhuriyeti’nin ve Doğu Akdeniz’de Kuzey Kıbrıs Türk devletlerinin tanınması, ABD emperyalizmine karşı insanlık cephesini güçlendirir ve dünya barışına çok etkili katkıda bulunur.

Doğu Perinçek, ABD’nin yaptırımlarına maruz kalan 42 ülkenin birleşmesi gerektiğinin de altını çizdi. Rus eski bakan Aleksandr Galuşka, Rus siyaset bilimci Aleksandr Dugin, Suriye’den Prof. Dr. Bessam Abdullah, KKTC’den Rauf Denktaş'ın Gezici Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf ve Venezuela’dan eski bakan Guillermo Barreto da çalıştaya katıldı. Çalıştayda Rusya'nın Ukrayna operasyonunun, tek kutuplu dünyadan çok kutuplu dünyaya geçişi hızlandırdığı da kaydedildi.

Avrasyacılığın simge ismi Aleksandr Dugin, Afgan Ulusal Barış Konseyi Başkanı Muhammed Dâvud Âbidî gibi önemli politikacılar ve uzmanlar katıldı.

Aleksandr Dugin:

Bu fırsat açıktır. İran ve Türkiye çok uluslu dünyaya geçişi anlıyor. Yarın herkes bu küresel politikanın bir parçası olacak.

Yeni bir düzene geçişte fırsatların farkındalığının yakın uluslararası iş birliğini gerektirdiği de vurgulandı.

Muhammed Dâvud Âbidî:

Pakistan’daki yeni yönetim Çin’le kardeşliği durduracak. Bu duruma karşı beraber çalışmalıyız.
# türkiye # rusya # Ukrayna # suriye # çin # parti # silah # vatan partisi # doğu akdeniz # Doğu Perinçek # Ulusal # Vatan # Avrasya # Partisi # uluslararası ilişkiler # yeni dünya düzeni