Bahçeli Suriye'deki genel affa destek verdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ilan ettiği genel af ile ilgili kritik mesajlar verdi. "Suriye devlet başkanının ilan ettiği genel af kararı mühim ve geri dönüşleri kolaylaştırıcı bir gelişme olduğunu söyleyen Bahçeli, "Bu kapsamda hükümetin uygulayacağı her politikayı sonuna kadar destekleyeceğimiz herkes tarafından bilinmelidir." dedi. MHP Lideri, sığınmacı kışkırtması yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a da sert tepki gösterdi.

- Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın af kararını değerlendirdi, sığınmacılar üzerinden yapılan kıkşkırtmalara sert tepki gösterdi.

-Toplumsal tansiyonu yükseltmek, birkaç münferit asayişsizliği sanki her yerde yaşanıyormuş gibi takdim ve teşhir etmek için pusuda bekleyen sorumsuz zihniyetlerin son zamanlarda tehlikeli şekilde yaygınlaştığı da malumlarınızdır.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın çıkardığı genel af kararı ile ilgili kritik mesajlar verdi.


- Suriye devlet başkanının 30 Nisan 2022 tarihinde ilan ettiği genel af kararı mühim ve geri dönüşleri kolaylaştırıcı bir gelişmedir. Bu kapsamda hükümetin uygulayacağı her politikayı sonuna kadar destekleyeceğimiz herkes tarafından bilinmelidir.


Bahçeli sığınmacılar üzerinden kışkırtıcı faaliyetler yürüten Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a da tepki gösterdi.


-İçişleri Bakanlığı’nın önünde toplanıp tehditler savurmak, devlet vakarını saygısızca ayaklar altına almak demektir. Devlet ve siyaset adamlarımıza dil uzatanları sonuna kadar kınıyor, akıllarını da başlarına almalarını hassaten tavsiye ediyorum. Meydan boş değildir. Kuru gürültüye pabuç asla bırakılmayacaktır.


MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin gündeminde Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'da başlattığı operasyon da vardı. Bahçeli, ABD ve AB'ye tepki gösterdi.


 -ABD’den AB’ye kadar Ukrayna savaşının devamını amaçlayan ülkelerin doğru, tutarlı, adil ve ahlaki bir çizgide olmadıklarını insanlık vicdanı bir gün mutlaka haykıracaktır.
# abd # rusya # Ukrayna # mhp # suriye # cumhurbaşkanı # içişleri bakanlığı # esad # avrupa birliği # beşar esad # Partisi