Rusya pazarında Batının yerini Türkiye alıyor

Batılı şirketlerin Rusya pazarındaki varlıklarını kısıtlaması, Türk fast food firmaları için yeni alanlar açıyor. Rusya Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği Rusya-Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Arsen Ayupov, son bir ayda, kendileri aracılığıyla, dört Türk fast food firmasının Rusya’yı ziyaret ettiği belirtti.

Batılı ülkelerin Rusya pazarındaki yerini, Türk firmaları alıyor..

Batı'nın Ruya'ya yönelik yaptırımları sonrası, Türk firmaları Moskova pazarında faaliyetleri artıyor. Son bir ayda dört Türk fast food firması Rusya’yı ziyaret etti.

Rusya Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği Rusya- Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Arsen Ayupov, Türk fast food firmalarının Rusya pazarına girişine ilişkin belirli fırsatların gördüğünü söyledi.

Batı merkezli fastfood işletmelerinin bıraktığı boşluğu Türk firmalarının kapatmak istediğini söyleyen Ayupov, sürecin oldukça etkin geliştiğini belirtti. Son bir ayda kendileri aracılığıyla Chıtır Chicken, Yesen Burger, Little Kitchen ve Arabica kafe zinciri gibi dört Türk fast food firması Rusya’yı ziyaret ettiği ifade etti.

Ayupov'a göre Turk burgecilerin bazı kuşkuları var. Çünkü bazı batılı burger zincirleri ülkeden tamamen çekilmedi. Ancak KFC gibi tavuk ürünleri üreten Chıtır Chicken gibi ve kafe zincirlerinin ise beklentileri büyük...

Arsen Ayupov, Türk firmalarına verilecek desteğin önemine işaret etti, "Bu yaz içinde Rus fastfood pazarına yeni Türk markalarının girişini göreceğimize eminim" dedi.

Rusya’da başarıyla faaliyet gösteren Türk fastfood işletmelerinin olduğunu kaydeden Ayupov, “Misal Gagawa zinciri de ağırlıklı olarak tavuktan ürünler satıyor. Artık Rusya’nın beş bölgesinde 23 fast food restoranına sahip. Gagawa, Rusya’da aktif olarak gelişmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

# türkiye # rusya # ticaret # türk # batı # moskova # son