ABD Venezuela'ya muhtaç oldu

ABD, Rusya yaptırımlarına katılan Avrupa ülkelerinin petrol ihtiyacı için Venezuela’ya muhtaç kaldı. Washington, devirmeye çalıştığı Maduro yönetimi ile petrol şirketlerinin müzakere etmesi yetkisi verdi. Ulusal Kanal, Venezuela’daki iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle konuştu. Ortak fikir “ABD'nin bize kesinlikle ihtiyacı var” oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlarına katılan Avrupa ülkeleri zor bir döneme girdi. Washington yönetimi Avrupa’nın Rusya’dan karşıladığı enerji açığının yerini doldurabilmek için çalışıyor. Henüz Rusya’ya bir alternatif yaratılamadı. Ancak Rusya’yı bloke edebilmek için ABD devirmek için her yola başvurduğu Venezuela hükümeti ile bile masaya oturdu.

Nisan ayında başlayan Washington-Karakas hattındaki temaslar olumlu seyrediyor. Venezuela Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez (Danyi Rodrigez), ABD ve Avrupa menşeili petrol firmalarının Venezuela’da faaliyetlerine yeniden başlayabilmeleri için Washington’un müzakereleri başlatma yetkisi verdiği haberlerini doğruladı.

Venezuela’daki iktidar partisi ile muhalefetteki milletvekilleri gelişmeleri Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Milletvekili ve Enerji ve Petrol Komisyonu Başkanı Angel Rodriguez (ancıl rodrigez), ABD’nin Avrupa'da ve kendi topraklarında yarattığı petrol açığının farkına vardığını söyledi.

Washington’un Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro (Nikolas Maduro)’yu tanımadığını hatırlatan Rodriguez, Nisan ayı başında ABD’nin ülkesine bir heyet gönderdiğini söyledi.


Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrés Averlino (Andıres Avelino) da, ABD'nin Venezuela’ya muhtaç olduğuna vurgu yaptı.

ABD enerji şirketi Chevron'un Temmuz ayında faaliyetlerine başlayacağını söyleyen Averlino, “egemenliğimize saygı temelinde uluslararası iş birliklerine açığız” dedi.

Muhalefette bulunan Demokratik Eylem Partisi milletvekili Oscar Ronderos (Oskar Ronderos) da ABD ve Avrupa ülkelerinin enerji şirketlerinin müzakere için ülkeye geleceği gelişmesini “mükemmel haber” ifadeleriyle değerlendirdi. Ronderos, “Venezuela'nın küresel enerji piyasasına petrol satmasının önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi planlanıyor” ifadelerini kullandı.

Muhalefet milletvekillerinden Luis Eduardo Martínez (Luiz Eduvardo Martine), İtalyan ENI ve İspanyol Repsol şirketlerine de müzakere için izin verildiğini söyledi.

Venezuela, dünyada en fazla petrol rezervine sahip ülke. 2020 yılı rezervi 300 milyon varili geçti. Bu rakam ile Venezuela dünya petrol rezervini sıralamasında yüzde 17 ile ilk sırada yer alıyor. Venezuela’yı yüzde 14,53’lük rezerv ile Suudi Arabistan, yüzde 11,72 ile İran takip ediyor.

# abd # rusya # avrupa # Venezuela # Devlet # Ulusal # petrol # washington # muhalefet # maduro # Partisi # ülke # iktidar # müzakere