PKK'lı ve FETÖ'cü teröristler İsveç'te cirit atıyor

NATO’ya üye olmak isteyen İsveç’in terör örgütlerine verdiği desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Ülkede ‘demokrasi ve özgürlük’ kılıfında PKK’lılar ve FETÖ’cüler cirit atıyor. Aralarında Harun Tokak, Bülent Kenez’in de olduğu birçok FETÖ firarisi yıllardır burada yaşıyor. Bununla da yetinmeyen İsveç, PKK’lılara vatandaşlık vererek korumaya alıyor. İşte İsveç'in 5 günahı.

NATO üyeliği için Türkiye’nin ‘veto’ kilidini açmaya çalışan İsveç, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin kuluçka merkezi konumunda.

PKK, FETÖ ve diğer örgütler burada sağlanan ayrıcalıklarla Türkiye’ye yönelik faaliyetlerini aleni bir şekilde sürdürebiliyor.

Yenişafak'ın haberine göre ilk olarak İsveç FETÖ’cülere sığınak oldu. Nurettin Aytuğ, Bülent Keneş, Abdullah Bozkurt, Harun Tokak, Erkam Tufan Aytav, Levent Kenez gibi isimler İsveç'te sosyal medya hesaplarından, çeşitli canlı yayın ve etkinliklerde Türkiye aleyhine paylaşımlarda bulunuyor.

Ülkede ırkçılık saldırılar da yaşanıyor. Kutsal kitaplar yakılıyor, bazı Türk vatandaşların işletmeleri hedef alınıyor.

FETÖ’cüler gibi bölücü terör örgütü PKK’lılar da İsveç’in koruması altında. PKK’nın sözde Avrupa sorumlularından Mehmet Sıraç Bilgin ile örgüt mensupları Aysel Alhan, Aziz Turan, Ragıp Zarakolu ve Halef Tak Türkiye’nin İsveç’ten iadesini istediği isimler. Türkiye’nin bu talebini reddeden İsveç, teröristlere vatandaşlık da verdi.

İsveç medyası da PKK’nın hizmetinde. Ülkede PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin ofisi bulunuyor. İsveç, PKK yandaşlarının mitinglerine de izin veriyor. Terör örgütü PKK’ya yakın isimler de İsveç medyasını istediği gibi kullanıyor.

PKK, İsveç parlamentosunda aktif temsil ediliyor. Özellikle sol partiler içerisinde siyaset yapan isimler, PKK’ya destek vermelerinin yanı sıra teröristleri Irak’taki örgüt kamplarında ziyaret ederek birlikte poz vermekten kaçınmıyorlar.

# türkiye # fetö # pkk # terör # isveç # türk # avrupa # nato # vatandaşlık