Vatan Partisi heyeti Suriye'ye gidecek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sığınmacı sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çözümün Suriye ile iş birliği yapmak olduğunu vurgulayan Perinçek, Amerika'nın buna karşı çıktığına dikkat çekti. Sığınmacı sorununu Vatan Partisi'nin çözeceğine işaret eden Perinçek, yakın bir zamanda Suriye'ye bir heyet göndereceklerini ifade etti.

Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönüşü için nasıl bir yol haritası izleneceği tartılmaya devam ediyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, çözüm için en başından beri Suriye ile iş birliğini savunuyor.

Beyaz TV yayınında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Perinçek, sorunu Vatan Partisi'nin çözeceğini vurguladı.

Vatan Partisi Lideri, Suriye hükümetinin geri dönüşleri hızlandırmak için sürekli af kararları çıkardığını da hatırlattı.

ABD'nin bölgedeki planlarına dikkat çeken Perinçek, Amerika'nın Türkiye ile Suriye iş birliğine karşı çıktığını söyledi.

Perinçek, ABD'nin Türkiye- Suriye arasında çatışma çıkarmak istediğini de kaydetti.

Öte yandan İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvuruları tartışılmaya devam ediyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konuyla ilgili Rus haber ajansı RIA Novosti'ye demeç verdi.

Perinçek, Türkiye'ye yönelik tehdidin NATO'dan geldiğini, ittifakın herhangi bir yönde genişlemesi Ankara'yı tehdit ettiğini vurguladı.

Perinçek, "NATO'nun Doğu'ya, Batı'ya, herhangi bir yöne doğru genişlemesi sadece Rusya yada sadece Türkiye'ye için bir tehdit değil. NATO Türkiye için bir tehlike ve düşmandır. 1971, 1980, 2016 - Türkiye üzerindeki tüm baskıların arkasında NATO ve ABD vardı." ifadelerini kullandı. 

# abd # ankara # türkiye # amerika # Perinçek # suriye # vatan partisi # haber # Doğu Perinçek # nato # heyet # Partisi # sığınmacı # geri dönüş