"Rusya'ya yaptırımların etkisi atom bombası gibi"

Avrupa'dan Rusya'yı hedef alan yaptırımlara karşı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Macaristan Başbakanı Viktor Orban "Moskova'ya karşı aceleci ve iyi düşünülmemiş yaptırımlar uygulanmamalı, çünkü etkisi atom bombası gibi oluyor” dedi. Sırbistan ise Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Rusya'ya yaptırım uygulamama kararına bağlı kalacaklarını açıkladı.

Macaristan'dan Rusya'yı hedef alan yaptırımlar ile igili açıklama geldi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin Rusya'ya karşı iyi düşünülmemiş yaptırımlara katılmadığını söyledi.

Rusya'ya uygulanan yaptırımların daha yüksek fiyatlara, kıtlığa ve benzeri görülmemiş kitlesel göçe yol açacağını söyleyen Orban, "Moskova'ya karşı aceleci ve iyi düşünülmemiş yaptırımlar uygulanmamalı, çünkü etkisi atom bombası gibi” dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise, Rusya'ya yaptırım uygulamama kararına mümkün olduğunca bağlı kalacaklarını açıkladı.

Bizim görevimiz, ülkemizin çıkarları için mücadele etmek Ddiyen Vucic, "Amacımız Milli Güvenlik Konseyi’nin kararlarına elimizden geldiğince ve mümkün olduğu sürece bağlı kalmaktır” dedi.

Öte yandan ABD'nin Rusya karşıtı yaptırımlarına, Moskova'dan misilleme geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, 963 ABD vatandaşının ülkeye girişini yasakladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bumerang etkisiyle ABD'nin kendisine dönecek olan eylemlerine bundan sonra da gereken karşılık verilecektir" denildi.

Bakanlığın listesine 2017 yılında yayınladığı bir propaganda videosuyla Rusya'yla mücadele çağrısı yapan ünlü ABD'li aktör Morgan Freeman da girdi.

# abd # rusya # güvenlik # milli # cumhurbaşkanı # avrupa # yaptırım # moskova # doğal gaz # macaristan # Sırbistan # dışişleri # Aleksandar Vucic # Victor Orban