İsveç ve Finlandiya'dan heyet geliyor

İsveç ve Finlandiya heyetleri Ankara'ya geliyor. İki ülke yetkilileri 25 Mayıs'ta yapılacak görüşmelerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyetle biraraya gelecek. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiler göre, hükümet görüşmelerde, iki ülke heyetine terör örgütleri ile temaslarının kesilmesi, desteklerin son bulması ve bu örgütlere bağlı dernek ile vakıfların kapatılmasını içeren bir sunum yapacak.

Ankara, NATO üyeliği için İsveç ve Finlandiya heyetlerini ağırlayacak, gündem terör örgütleri ile temaslar olacak.

Tüm dünyanın gözü İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine çevrildi. Hükümet iki ülkenin terör örgütü ile iş birliklerine dikkat çekerek üyeliğe karşı çıktı.

Ulusal Kanal'ın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, İsveç ve Finlandiya heyetleri 24 Mayıs akşamı Ankara'ya geliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Seda Önal'ın olacağı Türk heyeti ile temaslar 25 Mayıs'ta yapılacak.

Ulusal Kanal, iki ülke heyetine yapılacak sunumun ayrıntılarına ulaştı. Kaynaklar, görüşmede PKK, FETÖ'ye verilen desteğin son bulmasını isteyecek. Bu örgütlerle ilişkili dernek ve vakıfların kapatılması, Türkiye'nin iade taliplerinin kabul edilmesi iletilecek.

NATO'nun genişlemesinde bir sakınca görmediklerini söyleyen Cumhurbaşkanlığı kaynakları, temaslarda İsveç'in Türkiye'ye uyguladığı savunma sanayi yaptırımlarının da kaldırılmasını isteyecek.

# ankara # türkiye # pkk # İbrahim Kalın # terör # isveç # nato # savunma # dernek # Mayıs # vakıf # finlandiya # Sedat Önal