HDP'den PKK'ya yardım çağrısı

Irak’ta Pençe Kilit operasyonu devam ederken Suriye'nin kuzeyine yapılacak askeri harekâtın hazırlıkları HDP'yi de telaşlandırdı. HDP Sözcüsü Ebru Günay, siyasal ortaklarından TSK'ya karşı durmaları için destek istedi. PKK eş başkanı Cemil Bayık da üç gün önce CHP ve İyi Parti’yi operasyonlara karşı çıkmaya çağırmıştı.

Türk Ordusu Irak’ın kuzeyinde PKK’ya darbe üstüne darbe indiriyor. Terör örgüt yöneticileri peş peşe çırpınış açıklamaları yapıyor, ABD, CHP ile İYİ Parti’den medet umuyor.

Önce PKK eş başkanı Cemil Bayık, CHP ve İyi Parti’ye mesaj gönderdi. Şimdi de HDP yardım çağrısı yaptı. HDP Sözcüsü Ebru Günay, Türkiye’nin askeri harekatlarına karşı demokrasi güçleri olarak tanımladığı ortaklarına çağrı yaptı. Türk Ordusunu karşı durmalarını istyen Günay, bu harekata ses çıkarılması gerektiğini belirtti.

Yardım çığlıklarının nedeninin PKK’nın tasfiye sürecinin hızlanması olarak değerlendiriliyor. Bunu PKK eş başkanı Cemil Bayık da açıkladı. Bayık, “Türk Ordusunun PKK’yı bitirme hedefiyle büyük ölçüde kuvvet kullandığını” ifade etti.

PKK yöneticisi Cemil Bayık üç gün önce yaptığı açıklamada CHP ve İyi Parti’nin ismini vererek "Türkiye’yi önleyin" mesajı vermişti.

# chp # abd # türkiye # pkk # hdp # suriye # terör # türk # pençe-kilit