Mansur Yavaş'tan "çoklu maaş" kıyağı

Kamuda "Çoklu Maaş" uygulamasını sıkça eleştiren CHP'nin , aynı yöntemi yönettiği belediyelerde uyguladığı ortaya çıktı. "Çoklu Maaş" uygulamasının bonkörce yürürlükte olduğu adreslerden biride Ankara Büyükşehir Belediyesi. Aydınlık gazetesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarının; aynı zamanda belediye şirketlerinden yönetim kurulu üyesi olarak maaş aldıklarını gün yüzüne çıkardı.

Cumhuriyet Halk Partisi, tepki gösterdiği "Çoklu Maaş" yöntemini kendi belediyelerinde uyguladığı ortaya çıktı.

Uygulamanın yürürlükte olduğu Belediyelerin başlında Ankara Büyükşehir Belediyesi geliyor. Aydınlık Gazetesinin Haberine göre ABB'de 24 yönetici "Çoklu Maaş" uygulaması sayesinde aynı anda birden fazla maaş alıyor.

Habere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediyede genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, daire başkanı unvanlarıyla üst düzey görev yaparken aynı zamanda belediye şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yapan isimler birden çok maaş alıyor.

Mansur Yavaş'ın başında olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi, çoklu maaş uygulamasının en yoğun olduğu kurumlardan biri. Üstelik bu kişilerin bir kısmı emekli bürokrat olarak emekli maaşı da alıyor.

Bazı belediye şirketleri yönetim kurullarını gizledikleri için, gerçek sayının bundan daha fazla olduğu değerlendiriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anfa, Anfa Güvenlik, Anket, Belka, Belko, gibi 16 şirketi bulunuyor işte Bu şirketlerin yönetim kurulu üyeleride doğrudan Mansur Yavaş tarafından belirleniyor.

ABB Genel Sekreteri ve Seğmen Su Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Serhat Taşkınsu, ABB Başkanı Özel Kalem Müdürü ve Portaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yüksel Arslan, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı ve BUGSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ödemiş, "çoklu maaş"alan isimlerden bazıları.


Aydınlık gazetesi daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özel Kalem Müdürü Yüksel Arslan'ın Süleymancıların belediyede işe yerleştirilmesinde kilit isim olduğu iddiasını gündeme getirmişti.

# chp # ankara # güvenlik # Kültür # belediye