Maltepe Belediyesi'nde rüşvet operasyonu

CHP'li Maltepe Belediyesi'ndeki yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 21 kişiden 5'i tutuklandı. Belediye çalışanlarının da aralarında olduğu şahısların günlük kazançlarının 150 bin TL olduğu belirtildi.

İstanbul Maltepe Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda tutuklama kararı çıktı.

2018 yılında belediye tarafından savcılığa yapılan ihbarla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 21 kişiden 19'u emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılığa ifade verdikten sonra mahkeyeme çıkarılan şüpehilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yolsuzluk soruşturması ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Maltepe Belediyesi'nde görevli Nazım Ender Arslan, Seval Arslan, Ömer Yalçınkaya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, o dönem yardımcıları olan Haydar Battal, Melih Morsünbül ve özel kalem müdürü Fehmi Usta imar usulsüzlüğünde bulunduğu belirtildi.

Yapılan fiziki ve teknik takip sonucunda şüphelilerin 21 ayrı suç eylemine karıştıkları da tespit edildi.

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde İmar usulsüzlüğü yaptıkları ifade edilen şüphelilerin günlük kazançlarının da 100 ile 150 bin TL arasında olduğu kaydedildi.

Haber7'nin haberine göre yolsuzluk organizasyonunu dönemin Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül ile eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan şimdi ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan Haydar Battal'ın yaptığı ifade edildi.

# istanbul # chp # gözaltı # maltepe # yolsuzluk # belediye # kazanç